AKTUELNO

Philips 47PFL7008K/12

Napisao prota, 2014-04-20 11:37:49 u Opis - dugi

Odlična reputacija brenda Philips na našem tržištu datira još iz perioda od nekoliko decenija unazad kada je ovaj proizvođač predstavljao jedno od najomiljenijih imena u svetu audio-video proizvoda. Nakon perioda zatišja, proizvodi sa Philips potpisom uspešno se vraćaju na rafove prodavnica tehničke opreme, a posebnu pažnju privlače televizori nove generacije koji bez obzira na veliku i jaku konkurenciju od strane drugih poznatih proizvođača, itekako imaju šta da ponude i privuku pažnju i najprobirljivijih zaljubljenika u moderne tehnologije. Pravi dokaz za to je model iz serije 7000, televizor pod oznakom 47PFL7008K/12, koji korisnicima donosi izuzetan skup funkcionalnosti za što bolji ugođaj u vizuelnim sadržajima visoke definicije.

 

 

 

Dizajn visokog stila

 

Philips je sa svojim aktuelnim modelima televizora, korisnicima ponudio izuzetan spoj tehničkih performansi i modernog dizajna. Odluka da se posveti puna pažnja vizuelnom identitetu koji će moći da odgovori na savremene trendove i zahteve korisnika svakako predstavlja pravi pristup i način da se pozicionira na visokom mestu u segmentu proizvoda koji su poslednjih godina doživeli pravu ekspanziju. Model 47PFL7008K/12 je kao što smo već spomenuli pripadnik serije 7000 koja sledi moderan koncept izgleda TV-a, sa tankim profilom i ekranom bez okvira – ekran je u ravni sa panelom koji je širok tek 1 cm, pa gledalac ima utisak da se prostire od ivice do ivice.

 

Ovakva praksa je slična kao ona koju primenjuje LG na svojim televizorima, ali to nije slučajno pošto serija 7000 koristi upravo LG IPS panele. Inače ovakav minimalistički dizajn  bez mnogo detalja deluje veoma diskretno i elegantno, a Philips je kao kontrast tek uz donju stranu ekrana postavio srebrni okvir sa malim proširenjem u srednjem delu, gde se uočava logo proizvođača, statusna LED dioda i ugrađena web kamera  koju možete pokriti (ugrađen klizni poklopac) kada je ne koristite.

 

 

Kvalitet izrade ovog televizora je ne veoma visokom nivou, pa su tako panel i elektronika smešteni u tanko kućište od čvrste plastike sa finom završnom obradom, dok je postolje televizora napravljeno od metala, u obliku stilizovanog prstena koji prilično čvrsto i stabilno nosi ovaj TV. Ukoliko televizor postavljate na postolje možete podešavati nagib, a ostavljena je i mogućnost rotacije na stranu (levo i desno), kako bi se pozicija ekrana postavila što idealnije u odnosu na posmatrače.

 

Ukoliko je to potrebnom TV možete postaviti i na zid – podržan je VESA standard sa nosačem za zidnu montažu, veličine 400x400 cm.

 

 

 

Kvalitet prikaza

 

Iako Philips tradicionalno donosi komplikovanu nomenklaturu za označavanje svojih proizvoda nije teško zaključiti da 47PFL7008 model  ima dijagonalu od 47-inča (119 cm), a radi se o Full HD ekranu sa prikazom slike u rezoluciji od 1920x1080 piksela. U pitanju je panel sa LED pozadinskim osvetljenjem i širokim uglom gledanja, a uz implementaciju naprednih tehnologija za poboljšani prikaz donosi prilično oštru sliku, koju pre svega krasi realističan prikaz boja, bez izraženog odstupanja od originalnog izgleda slike koja se emituje.

 

Balans bele boje je prilično tačan i ne pokazuje odstupanja, kao ni raspon crvene i žute, dok je plava boja pomalo prenaglašena i slika u pojedinim trenucima može delovati pomalo “digitalno”. Prikaz crne je takođe prilično dobar, uistinu nema uvek potpunu dubinu pa slika može biti pomalo bleda i anemična, ali uz aktiviranje dinamičkog pozadinskog osvetljenja, intezitet crne postaje puno izraženiji, pa sveukupan utisak postaje veoma dobar i u tom segmentu se ne može staviti nikakva zamerka.

 

 

Philips se postarao da se visok kvalitet prikaza dobija i kada je sadržaj veoma dinamičan, pa ovaj model poseduje 700Hz Perfect Motion Rate (PMR) koji uspešno usklađuje obradu video zapisa, broja kadrova i brzine osvježavanja svakog kadra, uz pomenutu tehnologiju pozadinskog osvetljenja, kao i Pixel Precize HD tehnologiju za dobijanje živopisne oštrine prikaza pokreta, bez ikakvih zamućenja i punog kvaliteta prikaza svih detalja.

 

 

 

Ovaj model podržava i naprednu Ambilight XL tehnologiju koja sa tri strane dodatno projektuje osvetljenje oko samog televizora, uz automatsko prilagođavanje slici koja se emituje na ekranu. Na taj način se postiže utisak većeg ekrana, te relaksiranijeg gledanja sadržaja, jer je osvetljenje oko ekrana idealno usklađeno bez obzira kakva je pozadina ili boja zida iza TV-a.

 

 

Napredne karakteristike

 

Puna vrednost ovog modela dobija se uključivanjem brojnih naprednih funkcija koje su implementirane, počevši od odlične Smart platforme koja nudi širok raspon mogućnosti i veoma bogat izbor dostupnih opcija. Uz jednostavan internet pretraživač, sadržaj na internetu vam je dostupan u širokom obimu, a interakcija je olakšana upotrebom pratećeg daljinskog upravljača koji zahvaljujući tome što sa donje strane ima punu QWERTY tastaturu, bez problema možete unositi tekst kada god je to potrebno.

 

 

Tako, bilo da želite da koristite i iznajmljujete filmove, video sadržaje igre i sve ostalo što je dostupno putem Smart platforme možete obavljati udobno iz svoje fotelje, kao i da pristupate omiljenim socijalnim mrežama ili da komunicirate putem Skype-a.

 

Pored toga zahvaljujući integrisanoj Wi-Fi podršci, omogućeno je povezivanje sa kućnom mrežom, kao i sa drugim uređajima koji koriste ovaj način povezivanja. Između ostalog uz MyRemote aplikaciju  možete upravljati televizorom putem tableta ili pametnog telefona, bez upotrebe daljinca, dok funkcija SimplyShare omogućava prenos sadržaja sa ovih uređaja na televizor. Ujedno možete prenositi sadržaje koji se emituju na digitalnoj televiziji na svoje uređaje koristeći opciju Wi-Fi smart screen.

 

Za ljubitelje 3D sadržaja Philips 47PFL7008K nudi podršku i za ovu tehnologiju putem pasivnog 3D prikaza (polarizacioni 3D). Uživanje u ovakvim formatima je prilično dobro, bez titranja i utiska dvostruke slike, te se oči neće mnogo naprezati i zamarati. Podržana je i konverzija 2D u 3D sadržaj, a u paketu se dobijaju 4x pasivne 3D naočare.

 

Za pohvalu je i prisustvo prilično dobrog seta konektora, pa tako na raspolaganju stoji 4 HDMI i 3 USB ulaza, te po jedan Scart (RGB/CVBS) i komponentni ulaz, pa sa televizorom možete povezati veliki broj HD uređaja poput konzola, BluRay plejera, HD kamkordera itd. Takođe podržano je i direktno povezivanje na LAN mrežu (Ethernet  RJ-45), a tu su i antenski priključak (IEC75), Interface Plus (CI+), Digitalni audioizlaz (optički), Izlaz za slušalice, L/D audio ulaz, te Satelitski priključak.

 

Na kraju spomenimo i ugrađene zvučnike koji reprodukuju solidan i prilično čist zvuk, sa dobrom dinamikom i zadovoljavajućom izlaznom snagom uz automatsko ujednačavanje jačine reprodukcije u zavisnosti od programa. U pitanju su zapravo dva zvučnika ukupne snage od 24W (2x 12W) koji se nalaze sa zadnje strane televizora, od kojih jedan pokriva visoke i srednje tonove, dok je drugi niskotonac.

 

 

 

Zaključak

 

Tržište televizora u ovom trenutku nudi bogat izbor različitih modela koji se međusobno ne razlikuju samo po kvalitetu prikaza slike, već i po dostupnim funkcijama i primenjenim tehnologijama koje unapređuju ukupno korisničko iskustvo. Philips se u tome očigledno sasvim dobro snalazi, bar sudeći po modelu 47PFL7008K koji je pripadnik serije 7000 koja je smeštena u sredinu ponude aktuelnih modela ovog proizvođača.

 

Ono po čemu se ovaj televizor izdvaja u odnosu na slična rešenja, jeste činjenica da se radi o veoma dobro zaokruženom proizvodu koji gotovo u svim segmentima nudi dobre performanse. Tanak dizajn i ekran “bez okvira” uz veoma solidan kvalitet izrade smeštaju ga među veoma elegantne i atraktivne modele, a sličnu ocenu zaslužuje i kvalitet prikaza slike koji je prilično ubedljiv i živopisan, te ozbiljno konkuriše u kategoriji visoke srednje klase. Prikaz slike oplemenjuje zanimljiva Ambilight XL tehnologija sa okružujućim osvetljenjem oko ekrana, što deluje veoma ugodno u zamračenim prostorijama. Mogućnost povezivanja i interakcije sa drugim uređajima je takođe veoma dobra i odgovara savremenim zahtevima i standardima koji se očekuju u klasi kojoj TV pripada. Smart funkcije su prisutne, lako se upotrebljavaju, ali sama platforma po svojoj interaktivnosti još uvek pomalo zaostaje za onim što nude neki drugi proizvođači, poput Samsunga ili LG-ja na primer.

 

 


 

Proizvođač Philips
Model 47PFL7008K/12
Tehnologija prikaza LED LCD
Dijagonala ekrana 47-inča (119 cm)
Rezolucija 1920x1080 (Full HD)
Osvežavanje slike 700 Hz Perfect Motion Rate
Osvetljenje 400 cd/m²
Kontrast 500.000:1 (dinamički)
Tip tjunera Digitalni DVB-T/C/S/S2
3D prikaz Easy 3D (pasivni 3D)
Smart TV Da
Bežično povezianje Wi-Fi (11n) (Wi-Fi Media Connect, Wi-Fi Miracast)
Konektori 4x HDMI, 3x USB, Scart, komponentni (YPbPr, )Ethernet LAN (RJ-45)
Zvučnici 24W (2x 12W)
Dodatno web kamera, daljinski upravljač sa QWERTY tastaturom,
Ambilight XL osvetljenje, dual-core procesor, DLNA podrška
Dimenzije 1064mm x 696mm x 225mm
Težina 16.6 kg (sa postoljem)
Cena 155.360,00 Din
Kontakt www.ewe.rs

 

Autor: M.P.