KATEGORIJE

PREGLED TRŽIŠTA

AKTUELNO

Hurom HH Slow Juicer

Napisao prota, 2015-11-29 23:02:04 u Opšte vesti

Kao najbolji predstavnik koncepta hladnog ceđenja sokova od svežeg voća i povrća, novi Slow Juicer kompanije Hurom donosi drugu generaciju SST tehnologije koja daje najbolje nutritivne rezultate u pripremi ove vrste zdrave hrane…

 

 

Moderan način života nametnuo je urbanom čoveku izuzetno naporan tempo funkcionisanja, koji podrazumeva puno stresa, lošu ishranu, nedovoljno fizičke aktivnosti i malo kvalitetnog sna. Rezultat ovakvog ponašanja neminovno se odražava na zdravlje, pa je sve veći broj ljudi sa značajno sniženim nivoom imuniteta, a statistike beleže masovno oboljevanje od kardiovaskularnih, koronarnih, pa i malignih bolesti. Alarm za promenu navika odavno već „treperi crveno“ i upozorava nas da neke stvari pod hitno moramo da korigujemo.

 

U skladu sa tim, mi ćemo se ovoga puta baviti jednim rešenjem  u okviru kategorije pripreme zdrave hrane kao važnog segmenta za prevazilaženje problema koje smo spomenuli, za koje se koristi nova generacija sokovnika koja primenjuje drugačiju tehnologiju u odnosu na tradicionalne sokovnike i blendere, a zove se sporo ceđenje voća i povrća.

 

 

Šta je sporo ceđenje soka od  voća i povrća?

 

Sporo ceđenje podrazumeva dobijanje soka putem presovanja voća i povrća (i drugih namernica), takozvanom hladnom metodom rada koja je zapravo od davnina poznata kao najbolji način za dobijanje visokokvalitetnih sokova i ulja (hladno ceđeno maslinovo ulje je najboljeg kvaliteta). Tokom ceđenja delovi koji presuju namernice se pokreću sporo (ne više od 80 obrtaja u minutu) zbog čega neće doći do zagrevanja soka kao što se to dešava kod uređaja sa centrifugalnim ceđenjem koje radi na velikim brzinama.

 

 

Na taj način se zadržava i do 5 puta više hranljivih sastojaka (enzima, nutrijenata, antioksidanasa, vitamina i minerala). Zapravo, iz namernica se izdvajaju i odbacuju samo celuloza i vlakna koji inače opterećuju stomak i usporavaju proces resorbovanja hranjivih sastojaka.

 

Takođe količina soka koja se dobije sporim hladnim ceđenjem je daleko veća od klasičnog načina (čak dvostruko veća), nema odvajanja tečnosti i pene, a sam sok ima bolji i puniji ukus. Tokom samog procesa sok se ne meša sa vazduhom, pa samim tim ne dolazi do oksidacije  i sok neće promeniti boju tokom stajanja, a neće doći ni do stvaranja taloga.

 

Iz svega navedenog nije teško zaključiti koliku prednost donosi upotreba takozvanih Slow Juicer uređaja, kojih na sreću ima sve više u ponudi i na našem tržištu. Ipak, da li je sve jedno koji od ovih uređaja ćemo nabaviti i koristiti, odnosno u čemu može biti razlika među njima. Naše iskustvo govori da razlika svakako postoji, a proizvođač koji ima status najviše klase u ovoj kategoriji  dolazi iz Koreje sa proizvodima brenda Hurom.

 

 

 

Hurom HH Slow Juicer

 

Hurom je kompanija sa višedecenijskim iskustvom u proizvodnji uređaja za obradu i ceđenje voća i povrća, čiji inženjeri konstantno rade na unapređenju sopstvenih proizvoda, te su već izbacili i drugu generaciju sokovnika za hladno ceđenje. U pitanju su uređaji koji kombinuju premium dizajn, izuzetan kvalitet i visoku efikasnost, a mi smo imali priliku da se upoznamo sa modelom iz elitne HH serije.

 

Već na prvi pogled je jasno zbog čega se za HH-DBE11 kaže da pripada visokoj klasi uređaja, jer sve komponente - od baze sokovnika i stalka za delove, pa preko svrdla, četkica sita i posuda, napravljene su od visoko kvalitetnih materijala, silikona, finih metalnih legura i plastike bez BPA (bisfenola). Sve to prati moderan dizajn i laka upotreba, te lako i brzo čišćenje svih delova koji dolaze u kontakt sa namernicama, koje slobodno možete prati vodom.

 

 

U pitanju je druga generacija ove vrste sokovnika koje je razvio Hurom, a to u ovom slučaju pre svega podrazumeva motor sa manjim brojem obrtaja, koji koncept Slow Juicer uređaja sprovodi na gotovo savršen način. Hurem ovu tehnologiju naziva SST (Slow Squeezing techology), što znači da sokovnik donosi duplo sporije ceđenje sa svega 40 obrtaja u minuti, što ga čini posebnim u odnosu na većinu drugih modela prisutnih na tržištu.

 

Pored toga prisutno je i svrdlo drugačije konstrukcije od uobičajene (poseduje dvostruku spiralu), kao i prekidač za regulaciju količine pulpe u zavisnosti od namernica koje u datom trenutku cedite. U paketu se dobijaju dva sita, sa manjim i većim rupicama, što takođe određuje gustinu soka koju želite da postignete. Takođe tu je i poklopac na izlazu za sok koji sprečava kapanje nakon sipanja soka, pa sve ostaje čisto i uredno.

 

Tokom rada svi pokretni delovi su zaštićeni tako da korisnik ne može slučajno da se povredi, a kako nisu prisutna ni sečiva kao na klasičnim sokovnicima, rizik od nezgode je samim tim i inače još manji. Zbog sporijeg motora i buka tokom rada uređaja je daleko manja – možemo reći da je Hurom HH gotovo nečujan. Takođe treba naglasiti i da je potrošnja energije manja jer uređaj radi na svega 150W, što je višestruko efikasnije u odnosu na klasična rešenja koja prosečno troše 1500 W.

 

 

 

Zaključak

 

Filozofija zdrave ishrane neminovno se širi među onima koji iole žele da vode računa o sebi i svojoj vitalnosti, a Slow Juicer uređaji definitivno pomažu da to sebi priuštite na siguran i jednostavan način. Kada se onda u priču ubaci i model kao što je Hurom HH, možete biti sigurni da sa njim sebi činite najveću moguću uslugu – proizvešćete sok najvišeg mogućeg kvaliteta od svake namernice koju želite da upotrebite, punog ukusa i visokih nutritivnih vrednosti, a da pritom dobijate i veću količinu soka uz manji utrošak energije. Ukoliko ipak razmišljate da li je za ovaj uređaj opravdano platiti znatno višu cenu u odnosu na druge modele iz Slow Juicer kategorije, mi smatramo da jeste, jer je Hurom HH pravi Rolls-Royce među sokovnicima na tržištu.

 

 


Pozitivno

- Unapređena  SST (Slow Squeezing techology) tehnologija ceđenja voća sa motorom od 40 rpm

- Veća količina dobijenog soka, punijeg ukusa, bez taloga i sa dužim rokom trajanja

- Veća nutritivna vrednost u odnosu na klasične sokovnike (i do 5X veća količina sačuvanih hranjivih sastojaka)

- Regulacija količine pulpe i njeno automatsko odvajanje

- Lako pranje i održavanje

- Izuzetno mala potrošnja energije

 

Negativno

- Nešto duži proces ceđenja u odnosu na klasične sokovnike

- Visoka cena uređaja

 

Proizvođač Hurom
Model HH-DBE11
Tip uređaja Sokovnik za sporo ceđenje
Motor monofazni indukcioni motor
Snaga motora 150 W
Brzina motora 40 rpm
Broj sita za ceđenje 2 sita za sitno i krupno ceđenje
Zapremina posude 500 ml
Dužina kabla 1,4 m
Težina 6 kg
Cena 58.990,00 Din
Kontakt www.winwin.rs

 

 

UKOLIKO VAM SE SVIDEO OVAJ TEKST POSETITE I LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK FAN STRANU!

 

 

Autor Marko S.