KATEGORIJE

PREGLED TRŽIŠTA

AKTUELNO

Tefal GV6770

Napisao prota, 2016-02-26 00:26:03 u Opšte vesti

Najkompaktniji generator pare u ponudi kompanije Tefal pored svojih zgodnih dimenzija donosi i sjajne performanse, sa pametnom tehnologijom za prepoznavanje materijala i efikasnim udarom pare pod visokim pritiskom…

 

 

Kada dođe vreme za nabavku nove pegle koja je svakako jedan od onih uređaja bez kojih ne možemo da zamislimo jedan dom, mnogi imaju dilemu šta i kako da odaberu iz sve veće ponude koja je prisutna na tržištu. Nekada prilično jednostavan proizvod za kupovinu sada se nudi u brojnim varijantama, sa različitim tehnologijama i naravno po različitim cenama, pa korisnici neretko ostanu zbunjeni kada se nađu u situaciji da treba brzo da donesu odluku šta je to najbolje za njih.

 

Ovog puta imamo priliku da upoznamo jedan model koji po mnogo čemu predstavlja optimalno rešenje za veoma širok krug korisnika, obzirom da kombinuje dobru ergonomiju, moderan dizajn i  visoku efikasnost. Zbog čega konkretno mislimo da se radi o rešenju na koga svakako morate obratiti pažnju, pokušaćemo u kratkim crtama da obrazložimo u redovima koji slede…

 

 

Kompaktno rešenje pogodno za svačiju ruku

 

Pegla koja se našla pred nama dolazi sa potpisom kompanije Tefal koja je već 60 godina prisutna na tržištu, pa je velika šansa da ste i sami već imali neka iskustva sa njihovim proizvodima. U svakom slučaju ova kategorija kućnih aparata je jedna od onih gde je Tefal stekao poverenje velikog broja korisnika, što pegla pod oznakom Effectis Easy GV6770 u potpunosti opravdava.

 

Na početku treba reći da Tefal GV6770 pripada posebnoj podkategoriji ove vrste uređaja, koju karakteriše generator pare sa bojlerom, za povećanu efikasnost i lakši rad. Ono što međutim izdvaja ovaj model u odnosu na druge iz ove klase pegli, jeste njena kompaktnost, što korisniku dodatno olakšava manipulaciju, a da pritom performanse peglanja ostaju veoma visoke.

Pre svega iznenadiće vas da sama površina postolja na koje se pegla postavlja tek da je nešto šira od same pegle, pa ćete je podjednako lako odložiti negde u ormar ili na policu, jer ne zauzima mnogo prostora. Samo prenošenje je veoma lako – nakon korišćenja (kada je pegla već potpuno ohlađena), peglu i postolje sa rezervoarom za vodu ćete jednostavno zabraviti, uhvatiti za ručicu i odneti gde god želite - težina od oko 3.9 kg ne bi trebalo da je prevelika čak i za nežnu žensku ruku.

 

Pri svemu tome napojni kabl i crevo za vodu možete uredno spakovati u ležišta koja su za to namenjena, a jedini problem može biti ukoliko želite da ispraznite rezervoar pre nego što peglu odložite jer on nije odvojiv, pa se do lavaboa ili sudopere mora poneti čitav sklop.

 

Ukoliko spadate u one kojima je važan i sam izgled uređaja, prema našem subjektivnom mišljenju radi se o moderno dizajniranom proizvodu, sa fino zaobljenim ivicama, napravljenom od plastike viskokog kvaliteta. Pomenuti kompaktan dizajn svakako predstavlja značajan adut na strani izgleda ove pegle, ali još važnije je da ona donosi dobru ergonomiju – lagana je, dobro leži u ruci, a crevo za distribuciju pare od 1.8 m je sasvim dovoljno dugačko da nemate problema tokom rada, mada morate obratiti pažnju gde postavljate deo sa rezervoarom za vodu i postoljem.

 

Moćna i efikasna pegla za sve vrste tkanina

 

Kompaktne dimenzije i dopadljiv dizajn svakako predstavljaju važne odlike koje karakterišu ovu peglu, ali čini se da njena funkcionalnost i efikasnost predstavljaju argumente zbog kojih nema dileme da se radi o sjajnom proizvodu. Tu zapravo dolazimo na polje koje mnogi korisnici neretko zanemaruju prilikom kupovine pegle, što je verovatno rezultat slabe informisanosti, te navika iz nekih prošlih vremena kada nije bilo velikog uticaja različitih tehnologija kakve ozbiljni proizvođači danas uveliko koriste.

 

Tefal je tako u ovom slučaju implementirao nekoliko naprednih rešenja sa kojima se dobijaju neočekivano visoke performanse za jedan ovako mali uređaj. Pre svega takozvana Ultragliss grejna ploča sa Durilium tehnologijom omogućuje da pegla u svim pravcima veoma lako klizi po najrazličitijim vrstama tkanine, te korisnik veoma lako i precizno može da prelazi po svim površinama koje glača.

 

Takođe, bez obzira da li peglate grubu ili nežnu tkaninu, veće ili manje debljine, zahvaljujući Effectis udaru pare, vlakna tkanine će vidno omekšati, pa će i najuporniji nabori za tili čas postati potpuno glatki. To je zapravo rezultat korišćenja generatora pare visokog pritiska koji u ovom slučaju obezbeđuje prodor u tkaninu snagom do 5.2 bara kroz čak 64 rupice na grejnoj ploči, te para efikasno dospeva duboko i u najgrublji materijal velike gustine.

 

Međutim, kako za različite materijale nije potrebna ista snaga i temperatura pegle, Easy Control Smart tehnologija će vam pomoći da ne razmišljate i ne brinete da li će se neka nežnija tkanina možda oštetiti. Naime ova funkcija automatski podešava paru i temperaturu za svaki tip tkanine, kako bi se ona izložila optimalnom tretmanu – peglanje će biti lako i nežno, bez ugrožavanja strukture materijala.

 

Ovakvo rešenje sa jedne strane onemogućuje da sami manuelno podešavate pomenute parametre, što će verovatno mnogima i zasmetati, ali sa druge strane možete uvek biti sigurni da vaša odeća neće pretrpeti oštećenja, a takođe u istoj turi možete peglati različite stvari – nije potrebno da prethodno sortirate robu po osetljivosti i vrstama tkanine.

Na kraju sve ide brzo i lako…

 

Sve ove napredne funkcije koje smo naveli čine da peglanje ne predstavlja naporan posao koji oduzima mnogo vremena. Rekli smo da nema ograničenja u glačanju – pegla se lako kreće na sve strane po svim vrstama materijala, svaka tkanina dobija optimalan tretman te postaje dovoljno meka, te se svaka neravnina postaje brzo glatka i zategnuta.

 

I dok je rad sa Tefal GV6770 očigledno brz i jednostavan, važno je reći da rezervoar za vodu ima sasvim solidan kapacitet od 1.5 litara, te nećete morati svaki čas da prekidate posao i dodajete novu količinu vode. Takođe, kada je uključite, pegla je već za oko 2 minuta spremna za rad punim kapacitetom – para pod pritiskom se odmah može efikasno upotrebiti.

 

Na kraju spomenimo još još jedan potencijalan problem koji muči veliki broj korisnika, a to je stvaranje kamenca koji se izdvaja iz vode koja nije demineralizovana. Na sreću u slučaju Tefal GV6770 pegle oko ovoga vas neće mnogo “boleti glava”, jer zahvaljujući integrisanom sistemu za jednostavno ispiranje kamenca, nagomilanih naslaga se možete otarasiti veoma brzo i lako. Anti-Calc sistem je rešen tako što se kamenac gomila u posebnom spremištu u delu gde je rezervoar za vodu, odakle se lako izbacuje i čisti.

Zaključak

 

Kada uzmemo sve u obzir, nije teško zaključiti da korišćenje Tefal GV6770 pegle može da vam promeni pogled na jedan do sada možda i veoma mukotrpan posao koga verovatno niste baš puno voleli. Ne kažemo da ćete sada jedva čekati da se bacite na gomilu veša koja čeka da bude ispeglan i složen, ali u odnosu na neka ranija iskustva sve će delovati puno brže i lakše. Sve vrste tkanina podjednako možete da “savladate” bez ikakvih problema, te nema potrebe ni da robu prethodno razvrstavate po tipu materijala, a čak i najupornije neravnine i nabori će popustiti pod efikasnim udarima pare. Nama se posebno dopao i kompaktan dizajn koji donosi jednu potpuno drugačiju dimenziju među generatore pare, pa ukoliko ste ovaj tip pegli do sada izbegavali zbog velikih gabarita, Tefal GV6770 se sam preporučuje već na prvi pogled!

 


Pozitivno

-  Izuzetno kompaktan dizajn lak za upotrebu i odlaganje

-  Ultragliss grejna ploča za lako peglanje u svim pravcima

-  Efikasan udar pare koji prodire duboko u svaku vrstu tkanine

-  Easy Control Smart tehnologija za automatsko podešavanje pare i temperature za svaki tip tkanine

-  Brzo zagrevanje (nakon 2 minuta spremno za upotrebu)

-  Sistem protiv kamenca

 

Negativno

-  Nešto teže pražnjenje vode iz rezervoara (rezervoar nije odvojiv)

-  Nemogućnost manuelnog podešavanje temperature i pritiska pare kada to korisnik poželi

 

Proizvođač Tefal
Model Effectis Easy GV6770
Tip uređaja Pegla - generator pare sa bojlerom
Snaga 2200W
Pritisak pare 5.2 bara,
Udar pare 120 g/min (230 g/min Power Zone)
Ispuštanje pare 64 otvora za difuziju pare, vertikalno ispuštanje pare
Grejna ploča Ultragliss – Durilium tehnologija
Podešavanje temperature i pritiska
Elektronski – Smart Technology Easy Control
(automatsko podešavanje prema vrsti tkanine)
Rezervoar za vodu 1.5 litara
Dužina kabla za paru 1.8 m
Dužina napojnog kabla 1.8 m
Zaštita Automatsko isključivanje nakon 8 minuta, Anti-calc funkcija
Cena 24.990,00 Din
Kontakt www.homecenter.rs

 

UKOLIKO VAM SE SVIDEO OVAJ TEKST POSETITE I LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK FAN STRANU!

 

Autor: Marko S.