AKTUELNO

Tefal Easy Soup BL8411

Napisao nele, 2016-04-06 07:28:32 u Opšte vesti

Uređaj koji u svakom trenutku može da obezbedi laku pripremu laganog obroka poput čorbica od povrća, kremastih supa, kompota, pa čak i frapea i sokova, što predstavlja sjajnu alternativu u odnosu na “junk food” obroke kao najlakšeg izbora kada nemamo puno vremena u toku dana…

 

 

Savremeni način života uglavnom podrazumeva ubrzani tempo rada, komunikacije i mnoštvo različitih obaveza, zbog čega nam obično nedostaje više vremena za odmor, a pogotovo za uživanje u stvarima koje volimo. Zato je svaka pomoć u vidu rešenja koja nam olakšavaju obavljanje pojedinih poslova, apsolutno dobrodošla, te nam se uređaj koji može jednostavno da nam obezbedi pripremu obroka u toku dana, poput tople kremaste supe, ukusnog pirea ili recimo osvežavajućeg frapea i sve to čak i na našem radnom mestu, čini veoma zanimljivim i praktičnim.

 

 

Šta je zapravo Easy Soup BL8411?

 

Iz kompanije Tefal nam stiže veliki broj interesantnih, a pre svega kvalitetnih uređaja, a kako nam se ideja o proizvodu koji stiže pod nazivom Easy Soup BL8411 čini veoma privlačnom i upotrebljivom, naše očekivanje je i ovoga puta bilo postavljeno veoma visoko. Da budemo iskreni prvi put se srećemo sa ovakvim tipom kuhinjskog aparata, pa nas je ponajviše zanimalo kako se zapravo koristi i šta sve može da radi, a to na sreću nije bilo teško otkriti.

 

Pre svega treba reći da Tefal Easy Soup BL8411 možemo da smestimo u kategoriju blendera, mada je očigledno da se radi o modelu koji je mnogo više od toga. Sama funkcija blendera se ogleda u prisustvu sečiva koga pokreće snažan motor jačine 1000 W (ukupna snaga uređaja), kako bi sve namernice koje stavite unutar uređaja bile samlevene kao od šale. Tako možete napraviti savršen frape od svežeg voća, koji će vas okrepiti i doneti novi podstrek u toku napornog dana, ali to isto možete dobiti i sa drugim, daleko jednostavnijim modelima. Šta je onda tu specijalno drugačije?’

 

 

Tu dolazimo do funkcije koja ovaj uređaj čini specifičnim, a to je opcija zagrevanja, odnosno kuvanja, čime se otvara mogućnost pripreme različitih ukusnih obroka, veoma lako i jednostavno, što je još jedan dodatni plus. Zahvaljujući izuzetnoj izradi, a tu pre svega mislimo na upotrebu nerđajućeg čelika od koga je napravljena posuda u koju stavljate hranu, te obliku koji sprečava da se hrana prilikom termičke obrade zalepi za dno, Easy Soup BL8411 može da ponudi standard profesionalnog posuđa – sjajan potencijal za pripremu vašeg laganog ručka.

 

Na raspolaganju imate kapacitet od 1.2 litara, uz napomenu da su minimalni i maksimalni nivo do kojih punite posudu jasno naznačeni, pa u tome nećete sigurno pogrešiti. Dovoljno je prema određenom receptu ubacite sastojke u posudu, postavite poklopac i odaberete određeni program - sa svega dva klika na određene tastere, obavićete kompletan posao od početka do kraja, potrebno je samo malo strpljenja da se ceo proces završi kako treba. No krenimo redom…

 

 

 

Priprema obroka

 

Tefal Easy Soup BL8411 poseduje 4 automatska programa, od 4 do 25 minuta, za pripremu kremastih supa, supa sa povrćem, kompota i hladnih jela. Kao što smo rekli celokupan proces se odvija lako i jednostavno, samo treba da osmislite šta želite da imate na meniju taj dan kako bi pripremili odgovarajuće namernice. Nakon toga je dovoljno da ih ubacite u posudu, vratite poklopac, odaberete program i sačekate kraj pripreme.

 

Ukoliko ubacujete krupnije seckano voće ili povrće koje je možda nešto tvrđe, može se desiti da će sečiva blendera naići na otpor, zbog čega ćete i sam poklopac nešto teže staviti na mesto, te je preporuka da seckate sitnije kockice (ne veće od 2-3 cm), ali uglavnom je dovoljno da malo protresete posudu, kako bi sve leglo gde treba. Kada međutim pokrenete blendiranje, nećete primetiti da se sečiva iole muče sa bilo kojim tipom namernica, jer se sve obavlja tiho i efikasno.

 

 

Kontrolni panel koji se nalazi na gornjoj strani poklopca je potpuno pregledan, jasan za upotrebu i tu neće imati nikakvih problema oko toga šta treba odabrati i pritisnuti. Ono što se nama pak učinilo kao nešto što bi korisnicima moglo da zasmeta, jeste nemogućnost kontrole toka pripreme hrane dok se sve ne završi. Naime, nema opcije za pauzu tokom kuvanja kako bi mogli da proverite šta se unutar posude dešava, kako bi neka jela možda mogli više da prilagodite sopstvenom ukusu...

 

Ukoliko međutim ne marite previše za ovo što smo naveli, čak na to gledate kao prednost u celoj stvari jer upravo i želite da svoj obrok pripremate bez mnogo razmišljanja, tj. na način koji vam neće oduzimati mnogo vremena i pažnje, onda je stvar utoliko bolja. Sa druge strane, ono što se nama posebno svidelo nakon završetka kuvanja, jeste mogućnost produženog održavanja toplote pripremljenjog jela.

 

Naime, kada želite da svoj obrok konzumirate kasnije dovoljno je da pritisnete odgovarajući taster i možete računati da će on i nakon 40-ak minuta biti kao da ste ga upravo skuvali. Praktičnu primenu ove opcije nije teško pronaći, prosto možete lako da isplanirate kada želite da vas sačeka porcija omiljenog jela pripremljenog na ovaj način.

 

 

 

Zaključak

 

Tefal Easy Soup BL8411 je definitivno jedan zanimljiv i praktičan uređaj koji u svakom trenutku može da obezbedi laku pripremu laganog obroka poput čorbica od povrća, kremastih supa, kompota, pa čak i frapea i sokova, kada je dovoljno da iskoristite blender koji radi prilično efikasno i snažno. Ono što treba posebno istaći jeste jednostavnost pripreme obroka, koji se pritom ne sprema duže od dvadesetak minuta, ali ga možete toplog pojesti i kasnije zahvaljujući opciji produženog održavanja toplote.

 

Jedan ovakav aparat svakako možete da koristite u kući, ali po nama svoju pravu primenu bi trebalo da  pronađe među zaposlenim ljudima u kancelarijama ili nekom drugom posovnom okruženju, gde  na ovaj način bez po muke možete sebi da priuštite zdrav, ukusan i okrepljujuć obrok, veoma brzo i lako. Čak je i održavanje uređaja jednostavo, zahvaljujući automatskom programu čišćenja, koji uz malo čiste vode može brzo da aparat spremi za ponovnu upotrebu (doduše ipak treba malo ispiranja na kraju, ali sve je daleko lakše nego kada treba oprati klasično posuđe).

 

Na kraju, ukoliko se pitate da li je sa ovim aparatom ipak ograničen broj jela koja možete da pripremite, treba reći da se u paketu sa uređajem dobija i knjiga recepata - 30 recepata koja vam objašnjavaju način pripreme zimskih i letnih supa, ukusnih kompota i frapea, kao i raznih zanimljivih dezerta, što je sasvim dovoljno da vam ni jedno od ovih jela nikada ne dosadi…

 


Pozitivno

-  Dobar dizajn i kvalitetna izrada

-  Jednostavna upotreba

-  Automatski programi za kuvanje + blender

-  Funkcija produženog održavanja toplote

-  Automatski program čišćenja

 

Negativno

-  Nemogućnost prekida procesa kuvanja

-  Nemogućnost samostalnog podešavanja programa

-  Program za automatsko čišćenje ne obavlja posao do kraja

 

 

Proizvođač Tefal
Model Easy Soup BL8411
Tip uređaja Blender sa funkcijom kuvanja
Snaga blendera 1000 W (130 W motor + 870 W grejač)
Broj brzina 1
Materijal Posuda od nerđajućeg čelika
Broj programa 4
Kapacitet 1.2 lit
Dodatno Tihi rad, dvostruka obloga, spoljašnja termicka izolacija
Dimenzije 34 x 22x 16 cm
Težina 2.2 kg
Cena 15.499,00 Din
Kontakt www.homecenter.rs

 

Autor: Marko S.

 

 

UKOLIKO VAM SE SVIDEO OVAJ TEKST POSETITE I LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK FAN STRANU!

 

Napunite telefon bez struje!

Opcija za svakog putnika - hotelska soba u vazduhu!

Pametna kutija za nošenje hrane

WC šolja opremljena visokom tehnologijom!

Gospodar ubrzanja - Koenigsegg Regera!