AKTUELNO

Rowenta styler CF 9421

Napisao prota, 2016-05-17 02:00:18 u Novosti

Nezamenljivo rešenje za situacije kada nemate vremena za posetu frizeru, a potrebno je da brzo i efikasno “namestite” frizuru kako bi izgledali lepo, uredno i atraktivno…

 

 

U okviru proizvoda iz kategorije potrošačke elektronike, poseban segment čine uređaji za negu kose, među kojima se nalaze i različiti modeli koji su namenjeni za jednostavno i efikasno stilizovanje frizure. Ovoga puta upoznaćemo upravo jedan takav proizvod, koji nosi titulu najboljeg rešenja u svojoj klasi, a dolazi sa potpisom kompanije Rowenta, renomiranog proizvođača koga dobro poznaju i korisnici u našoj zemlji. U pitanju je Brush Activ Nano Smart (CF 9421), rotirajuća četka, koja kao što ćemo videti, donosi nekoliko naprednih funkcija za kvalitetnije korisničko iskustvo…

 

 

Sami napravite frizuru kao iz salona!

 

Veliki broj žena svoju dozu sigurnosti i dobrog osećaja duguje redovnim posetama frizeru, gde su ruke  profesionalaca uvek spremne da naprave ono “čudo” zbog koga se vraća osmeh na lice. Ipak, nekada nije tako jednostavno pronaći vreme za frizera, a pritom treba imati na umu da svaki put za to treba odvojiti i popriličnu količinu novca, te mogućnost da sličan rezultat dobijete i sami, u sopstvenom domu, deluje sjajno. Tako bar obećavaju iz Rowente, ukoliko se odlučite da koristite njihovu rotacionu četku CF 9421.

 

 

Ukoliko niste mnogo upućeni u ovu vrstu proizvoda, radi se o četki kod koje se deo koji češlja kosu pokreće, odnosno rotira, čime se značajno olakšava izvođenje čitave radnje. Na taj način zapravo daleko jednostavnije možete i sami nameštati frizuru na svojoj glavi, ali za to vam ipak treba i kvalitetan uređaj u rukama.

 

Rowenta Brush Activ Nano Smart predstavlja jedno takvo rešenje, sa čini se prilično naprednim karakteristikama, koje se pre svega ogledaju u mogućnostima rotiranja četke na obe strane, što znači da ovaj model podjednako odgovara i desnorukim i levorukim korisnicima, a pramenove bez problema možete da oblikujete po želj - prema spolja ili prema unutra. Na raspolaganju imate dve četke različitog prečnika sa keramičkom oblogom: za sitnije i krupnije uvijanje, od 30mm i 50mm.

 

Pored toga oblikovanje frizure možete izvoditi na vlažnoj kosi nakon pranja, obzirom da ova “pametna” četka ima i funkciju fena. Zapravo implementiran je napredni sistem za sušenje koji kombinuje izduvavanje vazduha i toplote, ravnomerno i optimizovano tako da se kosa ne presuši ili nagori, osim ako naravno četku uporno držite na jednom pramenu dok je aktivirana funkcija fena, što i nema nekog razloga da radite. Sa druge strane imate mogućnost upotrebe dodatnog udara hladnog vazduha, što će pomoći da učvrstite već oblikovanu frizuru.

 

Inače, uzevši u obzir da češljanje i feniranje uvek predstavlja manje ili više agresivnu radnju u odnosu na vašu kosu (čupanje vlasi, lomljenje i isušivanje…), Rowenta se potrudila da do ovih oštećenja ne dolazi u velikoj meri, a pritom ćete biti izloženi i tretmanu joniziranja (ionic sistem), odnosno četka tokom rada emituje negativne jone, pa će vaša kosa dobiti izuzetan sjaj. Takođe tu je i antistatik funkcija sa kojom se smanjuje naelektrisanost kose koja inače nastaje usled trenja, pa ćete biti pošteđeni neprijatnosti koje bi u suprotnom mogle da nastanu (podizanje vlasi kada kosa “poleti”, peckanje i sl.), a forma i volumen frizure će izgledati kao da ste bili u pravom salonu.

 

 

 

Praktično iskustvo

 

U donošenju konačnog zaključka o o proizvodu sa kojim se upoznajemo, uobičajeno je da to činimo nakon što ga isprobamo. U ovom slučaju moramo priznati da nismo imali gotovo nikakvog prethodnog iskustva sa sličnim proizvodima, pa smo imali pomalo bojazan da li ćemo se snaći. Takođe, otežavajuća okolnost je i činjenica da nismo mogli da uporedimo ovaj model sa nekim drugim, kako bi doneli ocenu da li je bolji ili ne. Ipak, gledajući iz ugla korisnika koji se prvi put sreće sa jednom naprednom rotirajućom četkom, možemo da da kažemo da smo prilično iznenađeni rezultatom koji se sa njom dobija.

 

 

Na početku nas je možda malo iznenadila veličina ove Rowenta četke - obzirom da se radi o kompaktnom modelu, učinio nam se ipak nešto veći za nežne ženske ruke, mada je nama u (muškim) rukama uređaj prilično dobro ležao. Na par tastera kojim se upravlja raspoloživim funkcijama (pravac rotacije, kontrola brzine, fen…)  lako ćete se navići, ali ono za šta definitivno treba više vremena jeste savladavanje tehnike češljanja kose.

 

Sa kratkom kosom nije bilo toliko problema, ali već sa većim dužinama potrebno je puno osećaja koji se dobija iskustvom, kako se ne bi kosa mrsila, a pramenovi dobijali željeni oblik. Kako nismo imali mnogo vremena na raspolaganju, a i ne ispoljavamo previše afiniteta, niti talenta prema frizerskim veštinama, konsultovali smo iskustva korisnika koji  su imali prilike da isprobaju ovu četku ili je već uveliko koriste. Zaključak je bio gotovo jedinstven – uz malo vežbe i sticanja osećaja, Rowenta Brush Activ Nano Smart predstavlja idealno rešenje kada se treba negde brzo spremiti (a nema vremena za posetu frizeru), kada idete negde na put ili jednostavno brzo treba popraviti situaciju.

 

Dodatne funkcije koje smo spomenuli čine da sve ovo možete da obavite prilično brzo, a pre svega efikasno, pa nećete doći u stanje panike, bar što se tiče vaše frizure. Zato, većina onih koji su imali iskustvo sa ovim proizvodom zaključuje da bi on trebalo da predstavlja neizostavan deo vaše opreme za negu i lepotu, čemu mi možemo samo da se pridružimo i preporučimo Brush Activ Nano Smart (CF 9421) bez mnogo razmišljanja!

 

 

 

 


Pozitivno:

-  Funkcije sušenja i stilizovanja kose (dva u jednom)

-  Mogućnost rotacije na levu i desnu stranu

-  2 odvojene „glave“ četke različitog prečnika

-  Antistatik funkcija za smanjivanje naelektrisanosti kose

-  Sistem joniziranja vlasi

-  Zgodno za nošenje

 

Negativno

-  Potrebno je vreme za privikavanje i dobijanje “osećaja”

-  Nešto veće dimenzije za žensku ruku

 

 

Proizvođač Rowenta
Model Brush Activ Nano Smart CF9421
Tip uređaja rotaciona četka za kosu
Snaga 800W
Osnovne funkcije oblikovanje i sušenje kose
Kontrola Dva stepena podešavanja temperature, dva smera rotacije,
Dodatno automatska rotacija uz istovremeno sušenje kose,
antistatik funkcija, Ionic sistem, dodatni udar hladnog vazduha
za fiksiranje frizure
Sadržaj pakovanja Dve četke (30mm i 50mm), torbica za odlaganje
Dužina kabla 1.8 m
Cena 8.999,00 Din
Kontakt www.tehnomanija.rs

 

 

UKOLIKO VAM SE SVIDEO OVAJ TEKST POSETITE I LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK FAN STRANU!

 

Mesa 2 tablet spreman i za globalnu apokalipsu!

Asusov smartfon sa TV-om za poneti

Samsung AddWash mašine za lakšu svakodnevicu

Novi nivo korišćenja telefona u automobilu!

Napunite telefon pomoću vatre!