AKTUELNO

Tefal OptiGrill+

Napisao nele, 2016-10-29 17:25:02 u Opšte vesti

Svako može postati majstor za roštilj uz pametni Tefal OptiGrill+ koji kompletan proces grilovanja obavlja automatski, na optimalan način u skladu sa različitim namernicama koje ovako želite da pripremate…

 

 

Sočno meso sa roštilja verovatno predstavlja jedno od najomiljenijih jela za većinu ljudi, pa se umeće njegove pripreme i posebno ceni. Međutim ukoliko niste vični tome da odredite kada meso treba staviti na gril i koliko treba da se peče da bi bilo baš onakvo kakvo bi želeli da poslužite, idealno rešenje bi predstavljala nabavka električnog roštilja Tefal OptiGrill+, koji će vam pomoći da sve uradite baš kako treba…

 

 

Pametni OptiGrill+ od svakog može naraviti roštilj majstorom

 

Kućni električni roštilji namenjeni za grilovanje mesa i drugih namernica obično ne nude mnogo više od specijalne grejne ploče i manuelnog podešavanja temperature, što je za mnoge korisnike dovoljno za pripremu ukusnih obroka, ali sa druge strane postoje i uređaji koji ništa ne prepuštaju slučaju, već od vas prave istinske majstore bez obzira na vrstu roštilja koju treba “baciti na vatru”. Najbolji primer za to je Tefalov roštilj OptiGrill+, rešenje koje primenjuje naprednu tehnologiju za savršeno grilovanje svih vrsta namernica, sa kojim uvek možete biti sigurni da će krajnji rezultat biti baš onako kako treba.

 

 

Naime ono što ovaj roštilj čini posebnim jeste postojanje specijalnih senzora koji prepoznaju vrstu i debljinu hrane koja se griluje, te se uz 6 automatskih programa optimizovanih za određeni tip namernica koje pečete (Burger, Živina, Sendviči, Kobasice, Crveno meso, Riba) način pripreme prilagođava svakoj situaciji koja se pred njega postavi. Takođe možete da pripremate i jela koja nisu pokrivena automatskim programima, zahvaljujući manuelnom načinu rada sa 4 podesiva stepena temperature.

 

Tokom samog rada “majstori roštilja” na raspolaganju imaju i indikatore koji pokazuju u kojoj fazi pečenja se meso trenutno nalazi, a neposredno pred završetak procesa (kada je vreme da se skine “sa vatre”) dobićete i upozoravajući zvučni signal. To znači da ne morate neprekidno da nadgledate proces pečenja – možete se baviti drugim poslovima, ćaskanjem sa gostima i sl. bez bojazni da će meso zagoreti ili se presušiti…

 

Očekivano Tefal je razmišljao i o izdržljivosti i ergonomiji prilagođenoj za jednostavno i sigurno rukovanje jednim ovakvim uređajem, pa je tako kućište grila napravljeno od nerđajućeg čelika, delovi koje dodirujete rukama su od specijalne termo plastike (ne morate brinuti da će te se opeći dok spuštate i podižete poklopac grila), dok se meso peče na livenim aluminijumskim pločama. Upravljanje (odabir programa) se obavlja preko jasno istaknutih dodirnih tastera na prednjoj strani poklopca roštilja, uz koji se nalazi i specijalni indikator temperature preko koga možete biti vizuelno u toku sa trenutnom situacijom tokom procesa pečenja - ljubičasta označava predgrevanje, plava i potom zelena za početak kuvanja, žuta kada je hrana slabije pečena, narandžasta za srednje pečenu hranu i crvena za dobro pečenu.

 

 

Inače, pored mesa možete grilovati i ribu, povrće, sendviče i sl. a osim svežih namernica možete da pripremate i zamrznute – dovoljno je da odaberete ovaj mod u meniju na samom uređaju. Na kraju nećete imati problema ni sa održavanjem i čišćenjem grila, jer se sokovi od pečenja skupljaju u posebnoj posudi koja se vadi, a same ploče na kojima se hrana peče koje su kao što smo rekli izrađene od aluminijuma sa slojem koji sprečava da se hrana zalepi i zagori, takođe su demontažne, te ih zajedno sa posudom za sokove možete prati u mašini za pranje posuđa.

 

 

Zaključak

 

Možda ste mislili da onaj „pravi“ ukus roštilja može da se dobije iz ruku majstora u specijalnim ugostiteljskim objektima, ali očigledno je da možete i sami da postanete dorasli savršenom grilovanju i to bez mnogo truda. Potrebno je samo da imate dobro pripremljeno meso ili šta već želite da pečete na roštilju, a praktično za sve ostalo će se pobrinuti Tefal OptiGrill+, pravi “pametni” električni roštilj koji će sa automatskim programima i ugrađenim senzorima kompletan proces pečenja hrane izvesti na optimalan način – potpuno prilagođeno tipu namernica koju pripremate. Za sve to vam ne treba niti mnogo znanja niti veliki trud, zbog čega bi ovaj uređaj mogao da postane nezamenljivi deo vaše kuhinjske opreme koga ćete se latiti kad god želite da ukućane ili goste obradujete najukusnijim grilovanim obrocima.

 

 

 

 

Pozitivno

-   6 predefinisanih programa za različite vrste mesa

-   Automatski senzor koji prepoznaje debljinu mesa i prilagođava temperaturu pečenja

-   Multikolorni indikator nivoa pečenja

-   Dodatni manuelni način rada

-   Jednostavno rukovanje i održavanje

 

Negativno

-   Mala dimenzija ploče za pečenje nedovoljna za veće količine mesa

 

 

Proizvođač Tefal
Model OptiGrill+ GC712D
Tip uređaja Automatski električni roštilj
Snaga 2000 W
Tip ploče za pečenje Ploče od livenog aluminijuma sa zaštitnim slojem protiv lepljenja hrane
Dimenzije ploče 30 x 20 cm
Napojni kabl dužina 1,2 m
Modovi rada Automatski (Burger, Živina, Sendviči, Kobasice, Crveno meso, Riba) i manuelni
Dodatno Indikator nivoa pečenja od slabo do dobro pečenog
Održavanje Izmenjive posude za odlivanje sokova i masnoće, demontažna ploča
za pečenje - podržano mašinsko pranje
Cena zvati!
Kontakt www.tefal.co.rs

 

 

UKOLIKO VAM SE SVIDEO OVAJ TEKST POSETITE I LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK FAN STRANU!

 

Vphone S8 najmanji pametni telefon na svetu!

Novi MacBook Pro sa Touch Bar funkcijom

Surface Studio – prvi desktop računar iz Microsofta!

Xiaomi Mi Mix - novi rekorder u svetu pamenih telefona!

Kad robot poludi ili padne u depresiju!

BMW prikazao neverovatni samobalansirajući motor!

Mini računar za vaš džep!

 

 

Autor: Dušan T.