AKTUELNO

B&O Beoplay E8

Napisao nele, 2018-02-02 13:17:52 u Novosti

Ukoliko je kvalitetna audio reprodukcija jedan od najvažnijih segmenata u kojima korisnici uživaju uz svoje mobilne uređaje, gotovo je neverovatno koliko malo ljudi obraća pažnju na dodatnu opremu (tu pre svega mislimo na slušalice) kao jedan od najvažnijih činilaca na polju zvuka. Međutim, za one koji  spadaju u kategoriju onih koji se ne zadovoljavaju generičkim i jeftinim rešenjima, već pažljivo biraju proizvod koji će im doneti najudobnije i najkvalitetnije audio iskustvo, proizvođači nude neka zaista sjajna rešenja, među kojima se nalazi i B&O Beoplay E8 set bežičnih slušalica, sa kojima imamo priliku da se upoznamo.

 

 

 

Spoj vrhunskog dizajna i sjajne reprodukcije

 

Kompanija Bang & Olufsen već decenijama predstavlja sinonim za vrhunski spoj dizajna i kvaliteta zvuka koji se objedinjuju u brojnim jedinstvenim proizvodima kakve ne možete da pronađete kod drugih proizvođača. Tako nam u okviru linije B&O Beoplay dolaze slušalice sa oznakom Beoplay E8, još jedan biser sa prepoznatljivim vizuelnim pečatom, a koji pritom uz sjajnu izradu donosi i zaista vrhunski zvuk, te predstavlja jedno od ponajboljih rešenja koje možete da dobijete u kategoriji bežičnih „in ear“ slušalica.

 

Dakle, ono što ćete prvo primetiti kada su u pitanju Beoplay E8 slušalice jeste njihov dizajn. Kao što smo već naglasili to nije ništa neočekivano, pa se tako i ovog puta „u paketu“dobija  istinski dodatak koji samo može još više da istekne vaš stil urbanog, modernog i aktivnog čoveka. Pored toga već na startu ćete primetiti da su ove slušalice malo veće od onoga što smo navikli da vidimo u ovoj kategoriji proizvoda, ali to ne treba da vas brine, jer je udobnost zagarantovana.

 

 

Za sam izgled Beoplay E8  slušalica zaslužan je dizajner Jakob Wagner, dok se za udobnost brine odabir lakih i izdržljivih materijala, te mogućnost fleksibilnog i dugotrajnog nošenja u svakom trenutku i na svakom mestu.  Inače korisnik može da bira između crne i sive opcije, koje se osim u kolornoj nijansi ne razlikuju ni po čemu drugom. Tako u oba slučaja na spoljnoj površini oivičenoj diskretnim metalim prstenom stoji prepoznatljivi B&O logo, a to je zapravo i zona preko koje putem dodirnih komandi možete da upravljate reprodukcijom zvuka.

 

Iako nešto veće nego što smo navikli, Beoplay E8 slušallice veoma dobro i udobno leže u ušima. Ipak, kako je svaki korisnik drugačiji, sa drugačijom anatomijom i osećajem šta mu je prijatno i ugodno, na raspolaganju je nekoliko nastavaka od silikona i memorijske pene, pa možete sami da odaberete koju opciju ćete koristiti u vašem slučaju.

 

Pored samih slušalica, svakako treba pomenuti i prateću kutiju koja je takođe veoma lepo osmišljena, a u kojoj slušalice možete da čuvate i nosite kada ih ne koristite, ali pre svega služi za punjenje baterija. Kada se kutija otvori, slušalice se postavljaju u ležišta na koja se preko magneta automatski pričvršćuju. Na zadnjoj strani kutije nalazi se priključak za punjenje sa MicroUSB otvorom, a u paketu ćete dobiti i standardni USB na MicroUSB kabl. Inače, sama kutija služi i kao eksterna baterija koja pruža dodatna 2 punjenja, pa bez brige možete biti i u pokretu kada treba ponovo obnoviti autonomiju na slušalicama. To znači da pored 4 sata autonomije koju donose pune baterije, taj ciklus možete da povećate na ukupnih 12 sati!

 

 

Što se tiče kontrole zvuka, ona se kao što smo već spomenuli, obavlja dodirnim komandama, za koje će vam ipak trebati malo vremena za prilagođavanje. Ipak, kada se na to naviknete, dobijate zaista jednostavan i veoma komforan način upravljanja. Tako recimo, jedan dodir na desnoj jedinici pokreće reprodukciju ili pauzu, dvostruki dodir udesno donosi preskakanje unapred,  levo preskok unazad, dok recimo kada tri puta dodirnete desnu slušalicu aktivira se kontrola glasom.

 

Što se tiče kvaliteta audio reprodukcije, Beoplay E8 na ovom polju zaista briljira. Pre svega ovaj uređaj može da se pohvali naprednim procesorom koji služi da zvuk koji dobijete iz vašeg telefona bude savršen. Same slušalice su opremljene elektro-dinamičkim drajverima veličine 5.7 mm, a posebno treba naglasiti i specifičnu tehnologiju koja se zove Transparency Mode. U pitanju je mogućnost mešanja muzike i zvukova iz okruženja, tako da možete da kontrolišete da li želite da slušate samo muziku ili da pustite i zvuke koji dolaze iz spoljašnosti i to kroz podešavanje različitih nivoa transprencije.

 

Na kraju spomenimo i da se sa drugim uređajima slušalice povezuju putem Bluetooth 4.2 tehnologije uz domet od nekih 10 metara, što je više nego dovoljno bez obzira da li koristite vaš pametni telefon iz džepa ili je u pitanju neki drugi audio izvor.

 

 

 

Zaključak

 

Kada se uzme u obzir dizajn, udobnost, te način korišćenja i kontrola, koje Beoplay E8 donosi, kao i odličan kvalitet reprodukcije, ovaj proizvod bi gotovo mogao da se nazove savršenim. Sa druge strane nešto veće dimenzije, pomalo upitna podrška kroz aplikacije bi nekome mogle i da umanje ovakav utisak, mada mislimo da će glavna prepreka u odluci da li ćete sebi priuštiti jedan ovakav proizvod biti cena – parenih 300 evra su za mnoge nedostižna granica, ali kao i uvek za vrhunski proizvod koji pritom dolazi od strane premium brenda uvek mora da ima svoju”specifičnu težinu“!

 

 

Proizvođač B&O Play
Naziv Beoplay E8
Tip uređaja Bežične "in-ear" slušalice
Dimenzije 23mm x 20mm x 25mm
Težina desna (master) 7g, leva (prateća) 6 g
Materijal Aluminijum, tekstil, polimer, silikon i koža
Zvučnik 5.7 mm elektro-dinamički driver
Frekvencije 20 - 20,000 Hz
Mikrofon MEMS, Omni-direkcioni
Baterija Punjiva lithium-ion baterija 85/60mAh
Autonomija 4 sata
Kontrole Multifunkcionalni dodirni taster: kontrola jačine, Play/pause, Transparency mod, pozivi
Kabl 1.2 m kabl za punjenje (USB-A na MicroUSB)
Cena 36.000,00 Din
Kontakt www.iStyle.rs

 

 

UKOLIKO VAM SE SVIDEO OVAJ TEKST
POSETITE I LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK FAN STRANU!

 

Najbolje sa CES-a 2018

Bežični zvučnici koji ispisuju tekst pesme!

Inovativni trackball miš Logitech MX ERGO

Super brzo punjenje telefona u automobilu!

Novi pametni dodatak za ženske grudi!

Smacircle S1 – električni bicikl za poneti!

Kafa za poneti direktno iz vašeg telefona!

 

 

Autor: N.P.