AKTUELNO

nJoy Zion

Napisao nele, 2018-02-27 10:38:53 u Opšte vesti

Efektno isijavanje crvenog LED svetla, providna stranica i aktivan rashladni sistem, učiniće da vaš računar dobije pravi gejmerski karakter...

 

 

Kada dođe vreme za nabavku novog računara uniformna ponuda na našem tržištu samo vam može ići na ruku. U zavisnosti od konkretnih potreba i količine novca kojom raspolažete, prilično lako ćete pronaći odgovarajuće rešenje. Ipak, ukoliko želite da vaš novi računar predstavljja iole nešto više od dosadne kutije pored radnog stola, sa makar mrvom atraktivnosti ili „gejmerskog karaktera“, situacija je prilično drugačija. Naime, iskakanjeiz okvira standardnih kućišta kakva se uobičajeno nude, podrazumeva dodatno ulaganje u neko od dostupnih egzotičnih rešenja, koje pritom po pravilu potpisuje neki  poznati premium brend...

 

Na sreću, atraktivnost i kvalitet bolji od standarda ipak ne predstavljaju uvek nedostižne stvari, u to nas uverava nJoy, proizvođač koji nam je već pokazao da odnos cene i onoga što dobija korisnik mogu biti zaista veoma povoljni. Tako i u kategoriji kućišta ovaj brend ima pravi odgovor na zahteve korisnika koji u paketu traže atraktivan izgled računara, pun gejmerski potencijal i pristupačnu cenu, a pravi primer je kućište pod nazivom Zion.

 

 

 

Ljubav na prvi pogled

 

San svakog istinskog gejmera je da napravi savršen spoj moćnih komponenti i kvalitetnog kućišta koje omogućuje ostvarenje punih performansi, ali i da izazove WOW efekat već na prvi pogled. Dizajneri koji su osmislili Zion to su svakako imali na umu – brutalan izgled koji spaja futurističke linije i sportski temperament, jasno stavlja do znanja da je vaša mašina spremna za najveće zahteve u svetu digitalnih bojišta.

 

Proverena kombinacija mat crne boje i jarko crvenih detalja ostavljaju bez daha, a vizuelni doživljaj se dodatno pojačava kada startujete računar – crvena LED iluminacija na ugrađenim ventilatorima postiže efekat kao da u kućištu gori vatra, što posebno atraktivno deluje kroz mrežu koja prekriva prednju masku.

 

Za prave sladokusce tu je i bočna stranica od providnog pleksiglasa, kroz koju će takođe isijavati „boja vatre“ sa pomenutih ventilatora, ali koja će vam omogućiti i da se pohvalite ugrađenim komponentama, pogotovo ako su unutar kućišta spakovane neka moćna grafička kartica, atraktivni pasivni hladnjaci i lepo složeni kablovi... Svakako treba spomenuti da je i unutrašnjost u mat crnoj boji, pa će utisak biti potpun, kao da se radi o nekoj super modernoj stelt letelici!

 

 

Što se tiče samih fizičkih karakteristika, treba naglasiti da je Zion Midi Tower kućište u koje možete da smestite matične ploče ATX i microATX formata, dok grafička kartica može maksimalno da ima dužinu do 380 mm. Visina procesorskog hladnjaka može biti do 170 mm, a kućište podržava 7 slotova za proširenje, te u njega možete da ugradite do 5 unutrašnjih uređaja veličine 2.5 odnosno 3.5 inča (hard diskovi, SSD-ovi i sl.).  Imate opciju i za postavljanje dva 5,25-inčna spoljna drajva koji ostaju sakriveni ispod atraktivne prednje maske.

 

Po pitanju povezivanja sa drugim uređajima, treba pohvaliti set konektora koji se nalaze na gornjoj strani kućišta, što je uglavnom daleko praktičnije rešenje u odnosu na niže pozicije koje ostaju van domašaja ukoliko kućište nije postavljeno na sam radni sto. Ovako vam je na dohvat ruke sve što vam treba za brzo priključivanje i isključivanje kablova. Inače na raspolaganju imate tri USB konektora, od kojih su dva u USB 3.0 standardu, a tu su i audio ulaz i izlaz u klasičnom 3,5 mm formatu.

 

Na kraju još jednom treba spomenuti da Zion dolazi sa već ugrađenim ventilatorima od 120 mm, koji su u radu prilično tihi ali i efikasni. Dva ventilatora su postavljena na prednjem delu kućišta, jedan na gornjem panelu i kao što smo već rekli opremljeni su crvenim LED diodama. Tu je još jedan dodatni ventilator na zadnjoj strani kućišta (bez osvetljenja), pa o nekom eventualnom dodatnom hlađenu praktično ne morate da brinete – unutrašnjost će biti adekvatno ohlađena i u najekstremnijim uslovima.

 

 

 

Zaključak

 

Agresivan dizajn, solidna izrada i dovoljno komfora za ugradnju komponenti visokih performansi obećavaju da će nJoy Zion naći put do pravih entuzijasta i okorelih gejmera koji tačno znaju šta žele i šta mogu da dobiju od svog računara. Nama se posebno svideo efekat crvenog svetla koje isijava tokom rada, ali i prilično tih rad ugrađenih ventilatora kojih ima čak četiri. Da bi se dobio savršen komplet treba odabrati i neko adekvatno napajanje  (kućište stiže bez napajanja), a nJoy i u ovom segmentu ima šta da ponudi, pa je to možda  najbolji spoj za koji možete da se odlučite...

 

 

Proizvođač nJoy
Model ZION
Tip proizvoda Desktop kućište
Format Midi Tower, ATX, microATX
Napajanje bez napajanja
Spoljni uređaji 2 x 5.25"
Unutrašnji slotovi 2 x 3.5", 2 x 2.5"
Konektori 2 x USB 3.0, 1 x USB 2.0, 2 x 3.5 mm audio (ulaz + izlaz)
Ležišta za ventilatore Prednja strana  2x120 mm, poleđina  1x120 mm,
gornja strana  2x120 mm
Ugrađeni ventilatori Prednja strana  2x120 mm, poleđina  1x120 mm,
gornja strana  1x120 mm
Dimenzije 470 mm x 455 mm x 190 mm
Težina 5.3 kg
Garancija 3 godine
Cena 7.299,00 din
Kontakt www.list.rs

 

 

 

UKOLIKO VAM SE SVIDEO OVAJ TEKST POSETITE I LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK FAN STRANU!

 

Pet novih Nokia telefona

Predstavljeni Samsung Galaxy S9 i S9+ (VIDEO)

Kuckajte na vašem telefonu još brže i preciznije!

Super brzo punjenje telefona u automobilu!

Novi pametni dodatak za ženske grudi!

Smacircle S1 – električni bicikl za poneti!

Kafa za poneti direktno iz vašeg telefona!