Prikazi

Philips Brilliance 499P9H

Philips Brilliance 499P9H

Osim što pruža jedinstveno iskustvo korišćenja dva monitora široke dijagonale u jednom uređaju, višestruko nagrađivani Philipsov model donosi i funkcije za povećavanje produktivnosti, kao što su USB-C i iskačuća veb kamera sa podrškom za Windows Hello…

Dalje »

Oukitel WP5

Oukitel WP5

Kada je potrebno da telefon koristite u zahtevnim vremenskim usloviima gde vas vrebaju sneg, kiša, blato ili pak visoke temperature, sunce i prašina, jedino sigurno rešenje može biti neki robusni model iz teške kategorije poput novog pulena kompanije Oukitel...

Dalje »

BenQ BL2480T

BenQ BL2480T

Kada se u biznis klasi nađe monitor koji donosi spoj slim dizajna, fleksibilnog podešavanja položaja, visoke rezolucije, te inteligentnih opcija prilagođavanja reprodukcije slike, jasno je da na stolu dobijate znatno više od uobičajenog  kancelarijskog modela…

Dalje »

BenQ W2000 »

Huawei P30 serija »

BenQ MH535 »

AKTUELNO

 

VESTI

Beko CN 236220X frižider

Napisao Milan P., 2015-01-14 09:58:22 u Opšte vesti

Kupovina velikih kućnih parata u prosečnom domaćinstvu u Srbiji uglavnom predstavlja veliki izdatak obzirom na standard koji imamo, što znači da ovu “operaciju“ treba dobro pripremiti, odnosno upoznati se sa time koji su aktuelni trendovi u okviru određene kategorije bele tehnike, šta pojedine tehnologije i mogućnosti donose, te šta nam je od svega toga zaista potrebno. Vešti trgovci neretko umeju da promišljenim marketinškim kampanjama privuku kupce, nekada je izuzetno povoljna cena glavni parametar za kupovinu, ali u principu ne treba se olako predati inerciji prilikom kupovine, već dobro razmisliti bar o nekim osnovnim parametrima, kako bi napravili “pravi“ potez!

 

Frižideri su jedna od takvih kategorija kod kojih treba dobro sagledati ponudu, jer se dostupni modeli često prilično razlikuju među sobom, u zavisnosti od dostupnih funkcija, tehnologija hlađenja, veličine, specijalnih načina čuvanja namernica i sl. Kompanija Beko je u ovom segmentu ponude prisutna sa velikim brojem različitih modela, vođena idejom da asortimanski odgovori na najrazličitije potrebe korisnika, te uz zavidnu reputaciju koju je ovaj brend stekao poslednjih par godina, uvek je dobro pogledati šta se u prodaji nudi od proizvoda sa njihovim potpisom. Ovoga puta upoznajemo frižider sa oznakom Beko CN 236220X, model koji donosi kombinaciju frižidera i zamrzivača, upotrebljava no frost sistem, te predstavlja odličan izbor za većinu korisnika koji žele odmeren spoj novih tehnologija i pristupačne cene.

 

 

 

Dizajn i fizičke karakteristike

 

Beko CN 236220X je samostojeći kombinovani frižider sa ukupnim kapacitetom od 312 litara, od čega 222 litara čini zapremina hladnjaka, dok je za zamrzivač koji je pozicioniran u donjem delu odvojeno 90 litara. Ovakva struktura ga čini pogodnim za svakodnevno korišćenje i u višečlanim porodicama, obzirom da nudi dovoljno prostora za smeštanje svežih namernica, voća i povrća, pića itd., ali i smeštanje proizvoda u zamrzivač za duže čuvanje.

 

Obzirom na kapacitet koji poseduje radi se o prilično visokom ali i relativno uskom modelu – visina iznosi 201 cm, širina 59,5 cm, dok je dubina 60 cm, što su važni podaci za one koji su uslovljeni veličinom prostora u koji treba smestiti frižider. Inače sam dizajn je u skladu sa savremenim trendovima – ravne i čiste površine, sa blagim zakošenjima prema ivicama, boja inoxa sa finom završnom obradom koja sprečava vidljivo ocrtavanje otisaka prstiju.

 

 

Od uočljivih detalja tu su samo spoljne ručice za otvaranje vrata (posebno za hladnjak, posebno za zamrzivač), a pažnju će vam svakako privući i LCD displej  preko koga se reguliše temperatura uređaja, ali se prikazuju i brojni parametri korisni za praćenje rada, temperature i načina čuvanja namernica.

 

Unutrašnjost frižidera je dovoljno prostrana i lepo organzovana za odlaganje različitih vrsta namernica. Police su staklene, ima ih 3, a na raspolaganju stoje i dve fioke za čuvanje voća i povrća, kao i odeljak za čuvanje mlečnih prozvoda (u vratima). Na vratima su postavljene i police za boce i tegle, a polica za vino je pozicionirana u gornjem delu frižidera i uz to je hromirana. Zamrzivač poseduje 3 fioke koje će obzirom na No Frost tehnologiju uvek biti bez leda – čiste i pregledne.

 

Pored svega navedenog ono što proizvođač posebno naglašava jeste aktivna zaptivna zaštita, koja podrazumeva da gumena zaptivka kao deo koji se obično veoma lako prlja i teško čisti, bude zaštićen kako bi se održala puna higijena i sprečilo zagađivanje unutrašnjosti gde se smešta hrana. Takođe, ručice na vratima imaju antibakterijski premaz, što dodatno doprinosi visokom stepenu bezbednog čuvanja namernica.

 

 

 

Efikasno i sigurno hlađenje

 

Jedna od najvažnijih karakteristika Beko CN 236220X modela odnosi se na NoFrost tehnologiju koja olakšava održavanje frižidera, ne zahteva otapanje leda, a samim tim štedi vašu energiju i vreme. Generalno u pitanju je sistem koji obezbeđuje  da se u zamrzivaču ali i hladnjaku ne stvara led, te se namernice neće lepiti jedna za drugu, ne hvata se inje, a u krajnjem slučaju nema ni periodičnog čišćenja koje je bilo neizbežno kod klasičnih modela.

 

No Frost pored toga obezbeđuje da namernice ostanu i po nekoliko nedelja sveže ali se moraju držati u određenim fiokama – u našem slučaju imamo posudu sa poklopcem za mlečne proizvode, te fioku za voće i povrće. Ovo je važno znati pošto se uz No Frost hrana može poprilično isušiti, ali ako je pravilno držite nećete imati brige, a pritom hrana neće povlačiti mirise pa će ukus namirnica ostati isti kao i kada ste ih kupili.

 

Sama No frost tehnologija funkcioniše po principu uduvavanja hladnog vazduha, pa tako i Beko CN 236220X poseduje rashladni ventilator zahvaljujući kome hladan vazduh u frižideru ravnomerno cirkuliše i samim tim se dobijaju bolje performanse hlađenja.

 

Takođe, za održavanje svežine namernica u frižideru zaslužan je i aktivni jonizator koji neutrališe bakterije, viruse i čestice koje izazivaju štetna isparenja u frižideru i utiču na kvarenje hrane. To funkcioniše tako što joni koji se emituju vezuju za sebe etilen iz biljnih namernica, kako bi se usporio proces sazrevanja, a sa druge strane mikroorganizmi teže opstaju, te je smanjena kvarljivost namernica, a samim tim neće biti ni neprijatnih mirisa unutar frižidera.

 

Na kraju je ostalo da spomenemo i to da Beko CN 236220X pripada A+ energetskoj klasi što označava energetski visoko efikasan model, sa godišnjom potrošnjom struje od 341 kWh, a treba pohvaliti i relativno tih rad – sa 43 dB(A) svakako ne spada u bučnija rešenja. Takođe, prema specifikacijama proizvođača obezbeđena je i produžena autonomija rada do 17h pri eventualnom nestanku struje, što znači da će namernice ostati u uslovima pogodnim za čuvanje dovoljno dugo da o tome ne morate brinuti.

 

 

 

Zaključak

 

Kao što smo već na početku naveli, Beko CN 236220X je moderno koncipiran kombinovani frižider koji donosi sve ono što korisniku treba. Spaja moderan dizajn, naprednu kontrolu preko LCD displeja, NoFrost tehnologiju koja sprečava stvaranje leda, te obezbeđuje dužu svežinu namernica, a uz aktivni jonizator sprečeno je i eventualno kvarenje namernica razvojem mikroorganizama. Ipak da se hrana u frižideru ne bi sušila moraćete da povedete računa kako je smeštate i pakujete, ali to ne bi trebalo da predstavlja veliki problem.

 

Kako bi cena bila što prihvatljivija izostale su neke mogućnosti poput dispanzera za točenje vode recimo, ali to ovaj model upravo približava prosečnom korisniku koji želi dobar odnos uloženog i onog što za svoj novac dobije, a to je ekonomičan i moderan kombinovani hladnjak.

 


Prednosti

  • No Frost sistem hlađenja bez stvaranja leda

  • Aktivni jonizator

  • Elektronski kontrolni sistem sa LCD ekranom

  • Karakteristike odmerene za svakodnevnu upotrebu i prosečnog korisnika

 

Mane

  • Sistem hlađenja isušuje namernice pa treba voditi računa o njihovom pravilnom odlaganju
  • Nedostaju neki detalji koji su prisutni kod modela novije generacije u sličnom cenovnom rangu (unutrašnje LED osvetljenje, alarm vrata, točilica za vodu...)

 

 

Proizvođač BEKO
Model CN 236220X
Tip uređaja Kombinovani frižider sa odeljkom za zamrzavanje bez leda
Tip hlađenja No Frost
Energetska klasa A+
Zapremina 355 lit (bruto) / 321 lit (neto)
Dimenzije 201 x 59.5 x 60 cm
Cena 53.499,00 Din
Kontakt

www.winwin.rs

Puna specifikacija BEKO CN 236220X spec