Prikazi

BenQ BL2480T

BenQ BL2480T

Kada se u biznis klasi nađe monitor koji donosi spoj slim dizajna, fleksibilnog podešavanja položaja, visoke rezolucije, te inteligentnih opcija prilagođavanja reprodukcije slike, jasno je da na stolu dobijate znatno više od uobičajenog  kancelarijskog modela…

Dalje »

BenQ W2000

BenQ W2000

Vrhunski multimedijalni projektor baziran na naprednim tehnologijama i Rec. 709 standardum, korisnicima donosi jednu potpuno novu dimenziju pokretnih slika u HD formatu...

Dalje »

Huawei P30 serija

Huawei P30 serija

Svi dostupni modeli iz P30 serije pored snažnog hardvera i superiornog dizajna u stanju su da kreiraju istinski vrhunske fotografije, kao i savršen video materijal u svim podržanim rezolucijama snimanja...

Dalje »

BenQ MH535 »

Nokia 5.1 Plus »

Oukitel U18 »

AKTUELNO

 

VESTI

Rowenta Instant Soft compact

Napisao P. Jovanović, 2016-07-14 12:07:38 u Opšte vesti

Idealno rešenje za uspešnu borbu sa neželjenim dlačicama na vašem licu i telu, koje možete primenjivati sami u svom domu, potpuno bezbedno i veoma efikasno…

 

 

Savremeni estetski trendovi, ali i higijenski standardi nametnuli su ženama stalnu borbu sa dlačicama po licu i telu, koje u zavisnosti od boje kože i kose, hormonalnog statusa i genetskih predispozicija, manje ili više muče gotovo sve pripadnice nežnijeg pola, a sve je više i muškaraca koji iz različitih razloga žele da se reše dlačica sa pojedinih delova tela. U ovoj “borbi sa dlačicama”najteži deo se odnosi na to što kakav god tretman da primenjujete (žilet, hladan vosak, topli vosak, kreme za depilaciju i sl.), dlačice nakon određenog vremena ponovo izrastu, i postupak koji koristite treba stalno ponavljati, što troši vreme, novac, a ne treba zaboraviti ni fizičke neprijatnosti (bol, pečenje, crvenilo, iritacija kože…).

 

Sve ovo što smo naveli žene već dobro znaju, ali izgleda da još uvek veći deo populacije nije upoznat sa mogućnošću epilacije – dugotrajnog uklanjanja dlačica posebnim postupcima, od kojih je najpopularnija IPL metoda, već duže vremena dostupna u specijalizovanim kozmetičkim salonima. Na sreću, ukoliko nemate vremena da redovno posećujete kozmetičare, a pored dragocenog vremena želite da uštedite i novac, epilaciju upotrebom IPL sistema možete primenjivati i sami, u sopstvenom domu, pomoću kućnih aparata za IPL epilaciju, kakav je recimo Instant Soft compact, uređaj poznatog nemačkog proizvođača Rowenta.

 

 

Način primene i efikasnost

 

Kao što smo već napomenuli Rowenta Instant Soft compact je ručni epilator za kućnu upotrebu, koji će efikasno i sigurno uklanjati dlačice sa vašeg tela, bez potrebe da posećujete stručna lica – sve možete raditi sami, onda kada vam to najviše odgovara, udobno i potpuno prijatno, uz neuporedivo dugotrajnije  rezultate u odnosu na klasičnu depilaciju kakvu koristi većina žena.

 

Sve vam to lepo zvuči, ali pitate se šta je to IPL sistem – kako deluje i koliko je bezbedan?  IPL tehnologija zapravo predstavlja sistem emisije svetlosti visokog intenziteta u veoma kratkim intervalima. Mnogi ovakav postupak nazivaju laserskim sistemom za uklanjanje dlaka, što je zapravo potpuno pogrešan termin. Naime, laseri emituju monohromatsku svetlost (tačno određene talasne dužine), dok IPL uređaji (intezivno pulsirajuće svetlo) emituju polihromatsku svetlost (segmentiranih talasnih dužina). IPL aparati tako proizvode kratke intenzivne svetlosne impulse, filtriraju ih na određenoj talasnoj dužini što kao efekat dovodi do toga da ih upija samo melanin u dlaci. Svetlost je tako usmerena samo na dlačice, a emitovana energija se u korenu dlačice pretvara u toplotu koja uništava koren dlake.

 

 

Ovakvi postupci proizvode dugotrajni efekat neutralisanja dlaka, pa se one teže obnavljaju i pojavljuju se u manjem broju. Ipak treba znati da ova vrsta tretmana deluje na dlaku u fazi rasta, pa je zato ipak neophodno ponavljati tretmane u određenim vremenskim intervalima – najčešće između 4 do 6 nedelja.

 

Rowenta Instant Soft compact vam donosi ovu tehnologiju u vidu ručnog aparata, čija upotreba je krajnje jednostavna, a zahvaljujući IPL sistemu i veoma efikasna. Sve što je potrebno da uradite jeste da aparat koga ste prethodno uključili u struju pravilno prislonite na svoju kožu i aktivirate uređaj.

 

Dok aparat nije u dodiru sa vašom kožom, ugrađeni senzor će blokirati emitovanje svetlosnih impulsa kako bi obezbedio maksimalnu zaštitu korisnika. Teoretski, ovakvi intezivni svetlosni impulsi mogu biti veoma štetni za ljudske oči, ali na sreću Instant Soft compact ima ugrađen UV filter, pa ne morate nositi specijalne naočare – vaše oči će biti potpuno bezbedne u svakom trenutku dok uređaj držite u ruci.

 

Takođe, važno je napomenuti da ovaj model poseduje i ekskluzivni roler za navođenje koji olakšava kretanje uređaja po vašoj koži, te tako obezbeđuje jednake rezultate tretiranja svih delova kože. Zapravo, na taj način se vaša koža u izvesnom smislu mapira, pa tokom tretmana neće biti zaboravljenih područja, niti rizika od tretiranja istog područja više puta.

 

Treba napomenuti da određeni tipovi kože nisu pogodni za ovu vrstu tretmana  (to se odnosi na dva najtamnija tipa kože od ukupno sedam definisanih vrsta), ali kako senzor u uređaju ovo sam prepoznaje, ne morate da se bojite da li ćete možda pogrešiti. Takođe, ukoliko bolujete od nekih bolesti ili se nalazite u specifičnim zdravstvenim stanjima (diajbetičari na insulinu, trudnice, dojilje, ukoliko koriste neku vrstu hormonalnih terapija i sl.), potrebno je konsultovati se sa lekarom ili kozmetičarem o tome da li primena IPL tretmana može da proizvede neke neželjene efekte. U svim ostalim slučajevima upotreba Rowenta Instant Soft compact aparata će vam značajno olakšati uklanjanje dosadnih dlačica – prosto ćete se pitati zašto ranije niste već koristili jedan ovako koristan proizvod!?

 

 

 

Zaključak

 

Borba sa neželjenim dlačicama je za većinu žena neizbežna, ali zahvaljujući Rowenta Instant Soft compact epilatoru, ona više ne mora biti neprijatna niti tako česta. Ovaj kompaktni uređaj možete veoma lako i jednostavno da koristite sami, uz potpunu bezbednost i sa veoma velikom efikasnošću koja uz povremeno ponavljanje tretmana donosi zaista dugotrajan efekat neutralisanja dlaka.

 

Za epilaciju dlaka na nogama trebaće vam oko 20 minuta, dok ćete za neutralisanje dlačica na rukama ili bikini zoni potrošiti svega nekoliko minuta. Na koži se nakon tretmana može pojaviti lagano crvenilo, ali to je najčešće potvrda da je on bio uspešan, a i crvenilo se uostalom veoma brzo povlači. Nakon toga osećaćete se uredno i čisto, vaša koža će izgledati lepše, a vi ćete se sasvim sigurno osećati mnogo bolje i raspoloženije!

 

 

 

Pozitivno

-   Kompaktan uređaj koga možete jednostavno koristiti sami u svom domu

-   Potpuno bezbedan za vašu kožu i oči

-   Potpuno bezbolan tretman

-   Veoma efikasan, sa dugotrajnim rezultatom

 

Negativno

-   Tretman se ipak mora ponavljati u određenom vremenskom periodu

-   Lampa se nakon određenog vremena troši i moraćete je menjati

-   Tretman ovim uređajem ne može se primenjivati za sve tipove kože

 

 

Proizvođač Rowenta
Model Instant Soft compact EP 9600
Tip uređaja Epilator (aparat za dugotrajno uklanjanje dlačica)
Tehnologija IPL (Intezivno pulsirajuće svetlo)
Načini rada Kontinuirani rad i ciljani impuls svetla
Intenzitet svetla 5 J/cm2
Lampa Izmenjiva svetlosna lampa
Dodatno Detektor boja kože, senzor dodira sa kožom
Zaštita Integrisani UV filter
Napon 100-240 V
Snaga 36 W
Cena 33.499,00 Din
Kontakt www.tehnomanija.rs

 

UKOLIKO VAM SE SVIDEO OVAJ TEKST POSETITE I LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK FAN STRANU!

 

Magična kocka koja donosi zabavu u 3D prostoru

Najavljen najmoćniji smartfon ikada!

Acer Predator 21 X - teška artiljerija za poneti!

Audio plejer za vodu!

Pametni prsten koji pulsira u ritmu otkucaja srca vašeg partnera!

Samsung Gear 3 – spoj elegancije tradicionalnog dizajna i moći napredne tehnologije

 

 

Autor: P. Jovanović