PREGLED TRŽIŠTA

Prikazi

BenQ BL2480T

BenQ BL2480T

Kada se u biznis klasi nađe monitor koji donosi spoj slim dizajna, fleksibilnog podešavanja položaja, visoke rezolucije, te inteligentnih opcija prilagođavanja reprodukcije slike, jasno je da na stolu dobijate znatno više od uobičajenog  kancelarijskog modela…

Dalje »

BenQ W2000

BenQ W2000

Vrhunski multimedijalni projektor baziran na naprednim tehnologijama i Rec. 709 standardum, korisnicima donosi jednu potpuno novu dimenziju pokretnih slika u HD formatu...

Dalje »

Huawei P30 serija

Huawei P30 serija

Svi dostupni modeli iz P30 serije pored snažnog hardvera i superiornog dizajna u stanju su da kreiraju istinski vrhunske fotografije, kao i savršen video materijal u svim podržanim rezolucijama snimanja...

Dalje »

BenQ MH535 »

Nokia 5.1 Plus »

Oukitel U18 »

AKTUELNO

 

VESTI

Rowenta Compact Power Cyclonic

Napisao Milan P., 2016-12-13 01:18:10 u Opšte vesti

Kombinacija kompaktnog dizajna, ekonomične potrošnje i efikasnog usisavanja pomoću moćne Compact Power Cyclonic tehnologije predstavljaju pravo rešenje ukoliko tražite novi usisivač za prostor u kome boravite...

 

 

 

U kategoriju neizostavnih kućnih aparata bez kojih se na može zamisliti život u domu savremenog čoveka svakako spadaju i usisivači, uređaji koji već decenijama predstavljaju jedno od osnovnih sredstava za održavanje čistoće u kući.

 

Za sve to vreme, osnovna ideja koja podrazumeva lako i pokretno rešenje koje u sebe usisava prašinu i drugu nečistoću sa podova, tepiha i drugih površina koje želimo da tretiramo, nije se mnogo promenila. Ipak tehnologija rada je u mnogome napredovala, pa kad dođe vreme za nabavku novog usisivača, pre nego što potražimo model koji će ličiti na naš stari koji nas je godinama pouzdano služio, svakako treba obratiti pažnju šta aktuelni modeli mogu da ponude, koje su im prednosti i mane, jer razlike u mogućnostima i ceni mogu biti zaista velike. Naš izbor je ovoga puta pao na Rowenta RO3786EA Compact Power Cyclonic, usisivač nove generacije pogodan za svakodnevno korišćenje za sve vrste prostora koje želite da održavate čistim.

 

 

Kompaktna zverka

 

Kompaniju Rowenta ne treba posebno predstavljati jer gotovo da nema domaćinstva koje ne poseduje bar neki proizvod ovog poznatog nemačkog proizvođača u vlasništvu francuske Groupe SEB. Usisivači su dakle samo jedan segment u širokoj ponudi ovog brenda, a naš izbor je pao na model  RO3786EA Compact Power Cyclonic iz nekoliko razloga – tražili smo neko kompaktno rešenje koje neće zauzimati mnogo mesta, te se lako može odlagati i u domovima koji ne obiluju sa mnogo prostora, a sa druge strane zahtev je bio da odabrani uređaj nudi dobar odnos efikasnosti i ekonomičnosti, što ovaj usisivač itekako donosi.

 

 

 

Kao što smo već rekli u pitanju je prilično kompaktno rešenje koje ne samo da ne zahteva veliki prostor za odlaganje, već je zbog svoje veličine, konstrukcije i oblika veoma zgodno za manipulaciju tokom usisavanja. Prednji točak omogućuje pokretljivost od 360 stepeni, dok veliki gumeni bočni točkovi obezbeđuju dobru stabilnost usisivača, a pre svega olakšavaju njegovo povlačenje i kretanje. Takođe, za razliku od uobičajene tvrde plastike koja između ostalog može i da ošteti (izgrebe) pod, guma na točkovima ovog usisivača obezbeđuje da podloga ostane sačuvana, a pritom neće doći ni do proklizavanja ukoliko uređaj povučete malo energičnije.

 

Pored toga usisivač poseduje i inteligentan sistem za automatsko uvlačenje kabla kako bi se sprečilo uvrtanje i upetljavanje, dok sa druge strane imate dugačko fleksiblilno crevo sa držačem i metalnom teleskopskom cevi na čiji kraj se stavljaju izmenjivi nastavci za različite podloge koje želite da usisavate (parket, tepisi, mebl...).

 

Što se tiče buke koja se proizvodi tokom rada, ona je sa 79 dBA u granicama standarda – svakako ne možete da očekujete da vas komšiluk neće čuti u gluvo doba noći, ali generalno ovaj usisivač možemo svrstati u kategoriju manje bučnih modela.

 

 

Snaga i tehnologija rada

 

Kao što ste mogli da vidite RO3786EA Compact Power Cyclonic je relativno mali i zgodan usisivač, ali nemojte da vas to zavara – u pitanju je „zverka“ koja krije popriličnu snagu u odnosu na svoju veličinu. Zapravo, u pitanju je rešenje visoke ekološke efikasnosti (energetska klasa A), što u praksi znači da njegovih deklarisanih 750W (što i ne deluje tako mnogo), donose usisnu snagu koja odgovara modelima od 2000W. To znači da ćete štedeti i do 50 procenata u potrošnji energije, za postizanje performansi kakve bi dobili sa nekim gotovo trostruko jačim modelom.

 

 

 

 

Ovakva učinkovitost se između ostalog postiže zahvaljujući Compact Power Cyclonic tehnologiji koja podrazumeva mono-ciklonski sistem (ciklonski protok vazduha ogromne usisne snage) sa kojom se nečistoša snažno uvlači, a potom efikasno razdvaja od vazduha. Povrh svega usisivač je opremljen i sa dva filtera – jedan od penaste materije ispred samog motora, te jedan na izlasku koji bi trebalo da obezbedi izbacivanje potpuno čistog vazduha (proizvođač tvrdi da će se zadržati do 99.98 % čak i najmanjih čestica prašine).

 

Takođe, ono što će posebno obradovati vlasnike kućnih ljubimaca, jeste podatak da je ovaj model posebno prilagođen za efikasno usisavanje dlaka koje za sobom ostavljaju psi i mačke. Dovoljno je samo da odaberete Mini Turbo četku koja veoma detaljno kupi tragove vaših ljubimaca, čak iz najgušćih tepiha ili sa mebla, a pri svemu tome pomenuti filteri će obezbediti da svi alergeni i bakterije ostanu unutar usisivača, što znači da će biti uklonjeni iz prostora koga ste tretirali.

 

Na kraju dobro je znati da svu nečistoću koju ste usisali možete brzo i jednostavno da uklonite. Kako se kao što smo videli radi o usisivaču koji ne koristi kese za odlaganje prašine, već se sve prikuplja u posudi kroz koju prolazi sadržaj koji se usisava, potrebno je samo da je izvadite i ispraznite – sve je gotovo za tili čas, a proizvođač to naziva Clean Express sistemom.

 

 

 

Zaključak

 

Rowenta se sa modelom RO3786EA Compact Power Cyclonic priključila klubu proizvođača koji koriste sličnu tehnologiju ciklonskog protoka vazduha, ali ono što ga izdvaja u odnosu na većinu konkurencije jeste da snažnu usisnu snagu i odličnu efikasnost čišćenja kombinuje sa kompaktnim dizajnom, što doprinosi veoma lakoj manipulaciji i pruža veoma fleksibilno korišćenje. Ne treba zaboraviti ni veoma ekonomičnu potrošnju, te zadržavanje i najsitnije prašine, bakterija i alergena unutar uređaja, što je na kraju i najvažnije da jedan usisivač pruža, pa sa njim možete u potpunosti zadovoljiti sve svoje potrebe u pogledu održavanja čistoće prostora u kome boravite.

 

Cenovno, RO3786EA je tek nešto skuplji od klasičnih modela koji koriste tradicionalne tehnologije usisavanja, što je čini nam se sasvim prihvatljivo i zapravo veoma povoljno. Zato od nas zaslužuje punu preporuku ukoliko se odlučite za nabavku novog usisivača.

 

 

Pozitivno

-  Kompaktne dimenzije i konstrukcija koja omogućuje laku manipulaciju

-  Moćan Compact Power Cyclonic sistem koji efikasno usisava svu nečistoću sa površina koje tretirate

-  Odlična ekonomičnost pruža uštedu i do 50% energije

-  Efikasni HEPA 13 filteri obezbeđuju zadržavanje i najsitnije prašine, bakterija i alergena

-  Jednostavno uklanjanje nakupljene nečistoće

 

Negativno

-  Emitovanje buke tokom rada nije umanjeno u odnosu na prosek

-  Relativno mali kapacitet posude za odlaganje prašine

 

 

Proizvođač Rowenta
Model RO3786EA Compact Power Cyclonic
Tehnologija Compact Power Cyclonic sistem
Snaga 750W (uporedivo sa 2100 W)
Energetska klasa klasa A
Izduvavanje klasa A (najmanja emisija prašine u okolinu)
Nivo buke 79 dBA
Odlaganje prašine posuda bez upotrebe vrećica
Pražnjenje Clean Express sistem (brzo pražnjenje posude u 4 koraka)
Kapacitet posude 1.5 litra
Filteri za prašinu 2 filtera, HEPA13
Radni opseg 8.8 m, automatsko uvlačenje kabla, teleskopska metalna cev
Dodatno Animal care (efikasno uklanjanje dlaka kućnih ljubimaca)
Dimenzije 53,4 x 39,2 x 29,4 cm
Težina 7 kg
Cena 17.449,00 Din
Kontakt www.emmezeta.rs

 

 

UKOLIKO VAM SE SVIDEO OVAJ TEKST POSETITE I LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK FAN STRANU!

 

Koji telefoni najviše, a koji najmanje zrače?

Apple ogledalo kao veliki iPhone na zidu?!

Dashbot - vaš pametni asistent tokom vožnje!

Pametni sat za koji nije potrebna baterija?!

Uhvatite neverovatne kadrove pomoću AirSelfie džepnog drona!

Freedrum – virtuelni bubnjevi za poneti!

Kako da osvojite devojku pomoću malenog gedžeta u vašoj ruci?