PREGLED TRŽIŠTA

Prikazi

Nokia 5.1 Plus

Nokia 5.1 Plus

Kada se uzme u obzir da pripada budžetskoj  cenovnoj kategoriji, slobodno se može reći da Nokia 5.1 Plus impresionira svojim kvalitetom i radnim performansama...

Dalje »

Oukitel U18

Oukitel U18

Elegantni Oukitel U18 pripada klasi cenovno pristupačnih pametnih telefona, ali sa specifikacijama dovoljnim da zadovolje čak i one zahtevnije korisnike...

Dalje »

BenQ PhotoVue SW271

BenQ PhotoVue SW271

Sa dijagonalom ekrana od 27 inča, 4K rezolucijom i ozbiljnim IPS panelom PhotoVue SW271 monitor pretenduje da bude jedan od najboljih monitora u svojoj klasi ove godine...

Dalje »

BenQ MX532 »

nJoy Zion »

BenQ SW2700PT »

AKTUELNO

 

VESTI

AMD Radeon Pro V340 i MxGPU hardverska virtuelizacija u Cloud-u

Napisao prota, 2018-09-07 09:16:35 u Novosti

Ove sedmice se održavaju dva velika, globalna događaja iz sfere informaciono-komunikacionih tehnologija - IFA sajam u Evropi, te VMWorld u Americi. Na prvom su u fokusu uređaji koji su u neposrednom dodiru sa korisnikom, koji ih drži na dlanu, dok je fokus drugog događaja na "nevidljivim" tehnologijama, koje omogućavaju sva ona čudesa koja mu prikazuje uređaj koji drži na dlanu, a koji možda upravo biva lansiran na IFA-i...

 

Na ovogodišnjem VMWorld-u, kompanija AMD je lansirala najmoćniji grafički akcelerator namenjen velikim centrima podataka i radu u cloud okruženju. AMD Radeon Pro V340 je dual-GPU rešenje bazirano na Vega arhitekturi sa ugrađenom podrškom za hardversku MxGPu virtuelizaciju.

 

 

 

 

Radeon Pro V340 omogućava superiorni kapacitet od čak 32 virtuelne mašine sa posvećenih i sigurnosno izolovanih 1GB video memorije. To je 32% više u odnosu na najjače konkurentsko rešenje. Radeon Pro V340 poseduje integrisani hardverski enkoding kako H.264, tako i H265 (HEVC) formata, omogućavajući korisnicima kojima na virtuelnoj mašini vrhunski video kvalitet koji se servira korz cloud infrastrukturu. Zahvaljujući revolcionarnom HBCC memorijskom kontroleru i čak 32GB ultra-brze HBM2 memorije, sa ECC korekcijom, Radeon Pro V340 omogućava superiorne performanse sa aplikacijama koje često i brzo menjaju sadržaj video bafera.

 

Ono što omogućava potpuno iskorišćenje moćnog hardvera na kome je napravljen Radeon Pro V340, jeste AMD-ova MxGPU tehnologija. U pitanju je jedina hardverski zasnovana akceleracija GPU virtuelizacije u čitavoj industriji. MxGPU je zasnovan na industrijski standardizovanoj SR-IOV (Single Root I/O Virtuelization) tehnologiji. Kombinacija hardverskih i softverskih tehnologija omogućava virtuelizovanu grafiku modernih cloud platformi. AMD MxGPU omogućava brze, predvidive i industriji standardizovane performanse, bez ikakvih dodatnih licenci po broju korisnika.

 

Na ovogodišnjem VMWorldu, AMD je demonstrirao moć Radeon Pro V340 grafičkih akceleratora pomoću HPE ProLiant DL385 Gen10 servera, koje i sam koristi u sopstvenom datacentru u sedištu kompanije – Santa Klari u Kaliforniji.

 

Ovo „A+A“ rešenje je bazirano na dva AMD EPYC 7601 procesora, koja raspolažu sa ukupno 64 brza „Zen“ jezgra sposoban za obradu 128 programskih niti. Na svaki procesor su „zakačene“ po dve AMD Radeon Pro V340 akceleratorske kartice sa ukupno 8 „Vega“ baziranih GPU-ova. Sve ove brojke znače da jedan ovakav, kompaktni 2U server može da opsluži do 128 korisnika istovremeno i da svakom stavi na raspolaganje dovoljno i grafičke i procesorske snage za radu u cloudu.

 

Zahvaljujući AMD EPYC procesorima, Radeon Pro V340 grafičkim akceleratorima i MxGPU tehnologiji, moguće je izgraditi takvu cloud infrastrukturu, koja će uspešno opsluživati milione korisnika različitih prenosnih, pametnih uređaja, od kojih će neki biti predstavljeni na ovogodišnjem IFA sajmu.

 

 

 


UKOLIKO VAM SE SVIDELA OVA VEST POSETITE I LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK FAN STRANU!

 

Novi, super moćni Galaxy Note9: za one koji žele sve

Nokia 7 Plus dobitnik EISA nagrade za najbolji pametni telefon

AMD lansirao Radeon Pro WX 8200

Moćni Bluetooth zvučnici koji pune telefon bežičnim putem!

Povežite vaš bicikl i pametni telefon!

Savršena interaktivna zabava na vašem stolu, zidu ili podu!

Samsung QLED televizori bez burn in efekta