Prikazi

BenQ MH535

BenQ MH535

Iako su multimedijalni projektori suštinski proslavili kompaniju BenQ, ovaj proizvođač u poslednje vreme najveći akcenat stavlja na vrhunske poslovne (biznis) modele koji su već duži niz godina dostupni i domaćim kupcima. Među njime se nalazi i model MH535 za koji proizvođač tvrdi da je jedan od najboljih u klasi i po pitanju kvaliteta slike...

Dalje »

Nokia 5.1 Plus

Nokia 5.1 Plus

Kada se uzme u obzir da pripada budžetskoj  cenovnoj kategoriji, slobodno se može reći da Nokia 5.1 Plus impresionira svojim kvalitetom i radnim performansama...

Dalje »

Oukitel U18

Oukitel U18

Elegantni Oukitel U18 pripada klasi cenovno pristupačnih pametnih telefona, ali sa specifikacijama dovoljnim da zadovolje čak i one zahtevnije korisnike...

Dalje »

BenQ PhotoVue SW271 »

BenQ MX532 »

nJoy Zion »

AKTUELNO

 

VESTI

Studenti iz Niša se kvalifikovali za svetsko finale prestižnog programerskog takmičenja

Napisao nele, 2018-10-24 08:45:49 u Novosti

Tim studenata Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu pobedio je na prestižnom regionalnom takmičenju u programiranju ACM. Takmičenje je održano u Rumuniji, a srpski studenti su ovim izuzetnim uspehom, nakon više od 20 godina, obezbedili plasman u svetsko finale ovog programerskog takmičenja koje će se održati u martu sledeće godine u Portugaliji.Pobeda na regionalnoj rundi je istovremeno i naš najbolji rezultat u istoriji ovog takmičenja.

 

 

 

 

Prirodno-matematički fakultet iz Niša predstavljali su studenti Ivan Stošić, Vuk Bibić, Lazar Stamenković i mentor Nikola Milosavljević sa departmana za Računarske nauke. Ivan Stošić, kapiten ekipe, je još tokom srednje škole bio osvajač medalja na Olimpijadi u informatici.

 

“Prirodno-matematički fakultet u Nišu mnogo pažnje posvećuje radu sa talentovanim studentima, bilo daje u pitanju učešće na domaćim imeđunarodnim takmičenjima ili aktivno uključivanje u naučni rad”, kaže Marko Petković, profesor PMF-a u Nišu. “Naši studenti bez problema nalaze posao u struci, a oni najbolji se neretko zapošljavaju u nekim od najvećih domaćih i međunarodnih softverskih kompanija. I pored toga, ovakav uspeh još uvek nismo imali, zbog čega smo svi veoma srećni!”.

 

„ACM je za programiranje ono što je Vimbldon za tenis”, kaže Andreja Ilić, zamenik direktora Razvojnog centra kompanije Microsoft u Srbiji i nekadašnji student niškog PMF-a, i objašnjava „To je najveće i najuglednije studentsko takmičenje iz programiranja u svetu. Srbija ima jako dobre rezultate na internacionalnim olimpijadama za srednjoškolce, ali na univerzitetskom nivou kaskamo. Region u kome je Srbija važi za veoma težak sa vrlo jakom konkurencijom. Ekipa iz Niša je već ostvarila ogroman uspeh osvajanjem prvog mesta u našem regionu. Nadamo se da je ovo početak domino efekta, i da će rezultat biti nastavljen od strane drugih univerziteta u Srbiji“.

 

Razvojni centar kompanije Microsoft u Srbiji već preko deset godina na različite načine podržava učešće domaćih studenskih timova na ACM takmičenju, od sponzorstva za pokrivanje dela putnih troškova do organizovanja međunarodnog takmičenja Bubble Cup. Tim sa PMF-a u Nišu je ove godine bio najbolje plasirani tim iz Srbije na Bubble Cup takmičenju i jedan je od timova koji su dobili sponzorstvo Microsoft razvojnog centra za učešće na ACM-u.

 

 

 

 

Microsoft razvojni centar već jedanaest godina organizuje Bubble Cup, takmičenje namenjeno studentima i srednjoškolcima, upravo kao vid najpotpunije pripreme za učešće na takmičenju ACM. Razvojni centar je ove godine podržao odlazak pet domaćih studentskih timova u Rumuniju i posebno će podržati tim sa PMF-a u Nišu za pripremu i odlazak na svetsko finale u Portugalu.

 

Veliki uspeh domaćih studenata na regionalnim kvalifikacijama za najpoznatije svetsko programersko takmičenje iz oblasti algoritama je pravi pokazatelj koliko je bitno podsticati i podržavati talentovane studente da razvijaju svoj potencijal, ali i omogućiti svoj deci da od najranijeg uzrasta imaju priliku da se upoznaju sa svetom kodiranja. Algoritamski način razmišljanja i analitički pristup koji programiranje razvija, stvaraju izuzetnu vrednost za koje god zanimanje da se mladi odluče tokom svog školovanja.

 

 

 


UKOLIKO VAM SE SVIDELA OVA VEST POSETITE I LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK FAN STRANU!

 

Izrada sajta na klik – 30 minuta i gotovo!

Moćni Bluetooth zvučnici koji pune telefon bežičnim putem!

Viša inteligencija: HUAWEI Mate 20 serija pametnih telefona

Smacircle S1 – električni bicikl za poneti!

Canon PowerShot SX70 HS

Savršena interaktivna zabava na vašem stolu, zidu ili podu!

Povežite vaš bicikl i pametni telefon!