Prikazi

BenQ MH535

BenQ MH535

Iako su multimedijalni projektori suštinski proslavili kompaniju BenQ, ovaj proizvođač u poslednje vreme najveći akcenat stavlja na vrhunske poslovne (biznis) modele koji su već duži niz godina dostupni i domaćim kupcima. Među njime se nalazi i model MH535 za koji proizvođač tvrdi da je jedan od najboljih u klasi i po pitanju kvaliteta slike...

Dalje »

Nokia 5.1 Plus

Nokia 5.1 Plus

Kada se uzme u obzir da pripada budžetskoj  cenovnoj kategoriji, slobodno se može reći da Nokia 5.1 Plus impresionira svojim kvalitetom i radnim performansama...

Dalje »

Oukitel U18

Oukitel U18

Elegantni Oukitel U18 pripada klasi cenovno pristupačnih pametnih telefona, ali sa specifikacijama dovoljnim da zadovolje čak i one zahtevnije korisnike...

Dalje »

BenQ PhotoVue SW271 »

BenQ MX532 »

nJoy Zion »

AKTUELNO

 

VESTI

Kompanija Huawei u duhu Nove Godine

Napisao misha, 2019-01-06 13:06:46 u Novosti

Kompanija Huawei, u duhu Nove Godine i praznika koji nam predstoje, želi kao i svake godine da utiče na podizanje svesti kod ljudi, na poštovanje i zahvalnost koje svakodnevno treba da pružamo jedni drugima. Ovoga puta, to čini u okviru projekta Facing Emotions i u saradnji sa udruženjem slepih Homer.

 

 

 

 

Reč je o aplikaciji pod istim nazivom, koja doprinosi da slepe osobe na drugačiji način „iskuse“ emocije ljudi sa kojima razgovaraju, zahvaljujući veštačkoj inteligenciji (AI). Aplikacija Facing Emotions korsiti moćnu kameru i veštačku inteligenciju telefona HUAWEI Mate 20 Pro, da prevede sedam univerzalnih ljudskih emocija u sedam jedinstvenih zvukova, i predstavlja simbol podizanja svesti o ovoj važnoj temi.

 

Kompanija Huawei je u duhu novogodišnjih praznika odlučila da udruženju slepih Homer donira računar, koji će moći da koriste za montažu adaptiranih filmova za slepe osobe. Od 2004. godine udruženje Homer počelo je da se bavi adaptacijom filmova a od 2011. su filmovi bili emitovani na drgom kanalu RTS-a, pa su tako sve slepe i slabovide osobe u zemlji i regionu bile u mogućnosti da ih prate. U želji da se adaptacija i sinhronizacija filmova nastavi i dovede na najviši nivo, kompanija Huawei donirala je udruženju Homer specijalni računar pomoću kojeg će moći da se montiraju i adaptiraju filmove, koje će emitovani na Festivalu adaptiranih filma.

 

„Svake godine koristimo priliku da Novogodišnje praznike učinimo posebnim i upotpunimo ih darivanjem. Zadovoljstvo nam je što smo ove godine doprineli da udruženje Homer zakorači u Novu godinu sa oruđem koje će je učiniti kvalitetnijom i uspešnijom“, rekao je George Zhang, direktor Huawei Device za region Balkana.

 

Udruženje Homer je prva humanitarna organizacija koja je počela da se bavi rešavanjem konkretnih situacija sa kojima se slepe osobe susreću svakodnevno. Neke od njihovih akcija su: iniciranje postavljanja zvučnih semafora u Beogradu,  osnivanje prve Kompjuterske biblioteke za slepe na Balkanu i organizovanje prvih kurseva za obuku slepih na računaru. Uz to, organizovali su i nekoliko humanitarnih akcija, nekoliko literarnih i likovnih konkursa, kao i mnogih drugih akcija i događaja.

 

Ovom donacijom kompanija Huawei je želela da pokaže da zajedno možemo da postignemo velike stvari, samo je potrebno da budemo uključeni.

 

 

 

 

 

 

UKOLIKO VAM SE SVIDELA OVA VEST POSETITE I LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK FAN STRANU!

 

Izrada sajta na klik – 30 minuta i gotovo!

Spremite Vaš notebook za zimu!

BenQ PD2500Q monitor za dizajnere

Moćni Bluetooth zvučnici koji pune telefon bežičnim putem!

Viša inteligencija: HUAWEI Mate 20 serija pametnih telefona

Smacircle S1 – električni bicikl za poneti!

Povežite vaš bicikl i pametni telefon!