Prikazi

BenQ BL2480T

BenQ BL2480T

Kada se u biznis klasi nađe monitor koji donosi spoj slim dizajna, fleksibilnog podešavanja položaja, visoke rezolucije, te inteligentnih opcija prilagođavanja reprodukcije slike, jasno je da na stolu dobijate znatno više od uobičajenog  kancelarijskog modela…

Dalje »

BenQ W2000

BenQ W2000

Vrhunski multimedijalni projektor baziran na naprednim tehnologijama i Rec. 709 standardum, korisnicima donosi jednu potpuno novu dimenziju pokretnih slika u HD formatu...

Dalje »

Huawei P30 serija

Huawei P30 serija

Svi dostupni modeli iz P30 serije pored snažnog hardvera i superiornog dizajna u stanju su da kreiraju istinski vrhunske fotografije, kao i savršen video materijal u svim podržanim rezolucijama snimanja...

Dalje »

BenQ MH535 »

Nokia 5.1 Plus »

Oukitel U18 »

AKTUELNO

 

VESTI

Organizacije zahtevaju više od svojih podataka, uprkos ostvarivanju 118% povraćaja investicija u upravljanje podacima

Napisao nele, 2019-05-27 23:10:11 u Novosti

Kompanije ometaju nedostaci tehnologija, procesa, obuke i podrške od rukovodstva kako bi ostvarile najviše povraćaja na investicije u tehnologije.


Globalne organizacije zahtevaju više od svojih investicija u sisteme za upravljanje podacima, uprkos tome što većina njih predviđa da će ostvariti više od duple sume koju ulažu, zaključak je istraživanja iz kompanije Veritas Technologies, svetskog lidera u zaštiti podataka preduzeća i softverski definisanim skladištima podataka.

 

Studija o vrednosti podataka, koju je sproveo Vanson Bourne za Veritas, ispitivala je 1.500 IT donosioca odluka i menadžera podataka iz preko 15 zemalja, otkriva da, iako preduzeća vide prosečan povraćaj u iznosu od 2,18 USD za svaki dolar uložen u unapređenje upravljanja podacima, ogromna većina njih (82 odsto) očekuje da će videti još veći povraćaj investicija.

 

Samo 15 odsto njih ostavrilo je očekivani povraćaj investiranog,  dok je samo 1 odsto reklo da ROI koji su ostvarili prevazilazi očekivanja.

 

 

 

 

Preduzeća priznaju da su ključni faktori koji ih sprečavaju u ostvarivanju većeg povraćaja investicija to što ne postoje prave tehnologije za podršku upravljanju podacima (40 odsto), što nemaju razvijene interne procese (36 odsto) i što nemaju adekvatno angažovanje zazaposlenih ili oni što zaposleni nisu obučeni (57 procenata). Trećina ispitanika (33 odsto) takođe je navela odsustvo podrške visokog menadžmenta kao prepreku ostvarivanju većeg povraćaja investicija u upravljanje podacima.

 

“Pogrešno upravljanje podataka može da košta milione u bezbednosnim ranjivostima, izgubljenim prihodima i propuštenim mogućnostima, ali oni koji pametno investiraju vide neverovatan potencijal svojih podataka. Na žalost, previše njih koče tehnološki ili izazovi u vezi s ljudima “, kaže Jyrothi Swaroop, potpredsednik za proizvode i rešenja u kompaniji Veritas.

 

“Organizacije moraju da se naoružaju sposobnošću da pristupe i štite podatke, te da steknu korisne uvide koji proističu iz njihovih podataka. Promovisanjem promene kulture u načinu na koji se upravlja podacima, što uključuje i kupovinu vođstva, kao i alata, procesa i obuke, kompanije mogu da osnaže zaposlene punom vidljivošću i kontrolom podataka.”

 

 

Pobrini se za svoje podatke, i oni će se pobrinuti za tebe


Organizacije koje investiraju u odgovarajuće upravljanje i brigu o podacima kažu da već imaju koristi od svojih investicija i ostvaruju postavljene ciljeve. Ispitanici su svrstali povećanje usklađenosti podataka, smanjenje bezbednosnih rizika, uštede na troškovima i mogućnost podsticanja novih tokova prihoda ili iskorišćavanje tržišnih prilika, kao najatraktivnije prednosti unapređivanja upravljanja podacima.

 

Od organizacija koje ulažu u upravljanje podacima, četiri od pet (81 odsto) kažu da već ostvaruju povećanje usaglašenosti podataka i smanjene bezbednosne rizike, dok 70 procenata vidi smanjenje troškova. Skoro tri četvrtine (72 odsto) imaju nove tokove prihoda ili tržišne mogućnosti kao rezultat investiranja u upravljanje podacima.

 

“Kako slučajevi narušavanja podataka visokog profila i pretnji velikih kazni za regulatornu neusklađenost i dalje pune naslovne strane, tako jedan od najvećih pokretača investiranja u upravljanje podacima postaje upravo zaštita podataka. Međutim, mnogi takođe imaju velike koristi od sposobnosti da svoje podatke iskoriste na inteligentniji način. Oni koji investiraju u prevazilaženje barijera za efikasno upravljanje podacima ubiraće značajne nagrade u današnjoj digitalnoj ekonomiji “, dodao je Swaroop.

 

Pročitajte više o ključnim nalazima ove studije u VOX blogu ovde. Da biste saznali više o tome kako Veritas može da pomogne globalnim organizacijama da profitiraju od svojih investicija, preuzmite kompletan izveštaj ovde. Za više informacija o implementaciji centralizovane strategije upravljanja podacima posetite www.Veritas.com.

 

 

 

 

 

Metodologija

Ukupno 1.500 IT donosioca odluka i rukovodilaca upravljanja podacima intervjuisani su u oktobru i novembru širom Sjedinjenih Država, Velike Britanije, Francuske, Nemačke, Švajcarske, UAE, Kanade, Meksika, Brazila, Australije, Novog Zelanda, Singapura, Kine, Japana i Republike Koreje.


О Vanson Bourne-u

Vanson Bourne je nezavisni specijalista za tržišna istraživanja u tehnološkom sektoru. Naša reputacija robusne i pouzdane analize zasnovane na istraživanjima, utemeljena je na rigoroznim principima istraživanja i našoj sposobnosti da tražimo mišljenja vodećih donosioca odluka na tehničkim i biznis funkcijama, u svim poslovnim sektorima i svim glavnim tržištima. Za više informacija posetite www.vansonbourne.com.

 

 

 

 


UKOLIKO VAM SE SVIDELA OVA VEST POSETITE I LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK FAN STRANU!

 

ADATA predstavlja spoljni SSD SD600Q

Izrada sajta na klik – 30 minuta i gotovo!

Nova linija Samsung QLED televizora

AMD je predstavio Radeon VII

Neizostavni užitak igranja uz Huawei P smart 2019

Moćni Bluetooth zvučnici koji pune telefon bežičnim putem!

Smacircle S1 – električni bicikl za poneti!