PREGLED TRŽIŠTA

Prikazi

BenQ BL2480T

BenQ BL2480T

Kada se u biznis klasi nađe monitor koji donosi spoj slim dizajna, fleksibilnog podešavanja položaja, visoke rezolucije, te inteligentnih opcija prilagođavanja reprodukcije slike, jasno je da na stolu dobijate znatno više od uobičajenog  kancelarijskog modela…

Dalje »

BenQ W2000

BenQ W2000

Vrhunski multimedijalni projektor baziran na naprednim tehnologijama i Rec. 709 standardum, korisnicima donosi jednu potpuno novu dimenziju pokretnih slika u HD formatu...

Dalje »

Huawei P30 serija

Huawei P30 serija

Svi dostupni modeli iz P30 serije pored snažnog hardvera i superiornog dizajna u stanju su da kreiraju istinski vrhunske fotografije, kao i savršen video materijal u svim podržanim rezolucijama snimanja...

Dalje »

BenQ MH535 »

Nokia 5.1 Plus »

Oukitel U18 »

AKTUELNO

 

VESTI

Srpski studenti osvojili treće mesto na prestižnom informatičkom takmičenju BSUIR 2019

Napisao nele, 2019-05-27 23:19:11 u Novosti

Tim studenata Računarskog fakulteta u Beogradu osvojio je treće mesto na međunarodnom informatičkom takmičenju BSUIR 2019, održanom na Beloruskom državnom univerzitetu u Minsku, u Belorusiji. Kao jedini učesnici iz Srbije, u konkurenciji od 300 timova u kvalifikacijama i 44 tima koliko se plasiralo u finale, naši studenti su osvajanjem trećeg mesta ostvarili izuzetan rezultat.

 

Ovaj tim predstavljali su studenti Računarskog fakulteta u Beogradu Aleksa Plavšić i Aleksa Milisavljević, i student Cambridge univerziteta Vladimir Milenković. Reč je o prvom učešću naših studenata na ovom prestižnom takmičenju, a Aleksa, Vladimir i Aleksa su u Minsk otišli zahvaljujući podršci Microsoft razvojnog centra u Srbiji (MDCS), zbog čega su i nastupili pod nazivom “Thanks to MDCS”.

 

 

 

 

„Zahvalni smo MDCS-u na pruženoj podršci i obezbeđivanju finansijskih sredstava za put u Minsk. Dobili smo priliku da se učestvujemo na jednom velikom takmičenju i uporedimo naše znanje se nekim od najjačih timova sveta. U komunikaciji sa njima shvatili smo kako možemo dodatno da unapredimo trening i postanemo bolji u takmičarskom programiranju. Pored zvaničnog dela, u društvu organizatora posetili smo znamenitosti grada i bolje upoznali njegovu istoriju. Ovo iskustvo i osvojena treća nagrada nam pružaju motivaciju da nastavimo sa timskim radom i probamo da ostvarimo jos bolje rezultate u budućnosti“, rekao je Aleksa Plavšić, jedan od članova tima.

 

Nakon nekoliko kvalifikacionih rundi, studenti su u finalnom odmeravanju znanja, tokom pet sati rešavali 11 algoritamskih zadataka. O ozbiljnosti BSUIR takmičenja govori i činjenica da se ono održava prema pravilima ACM, najvećeg i najuglednijeg studentskog takmičenja iz programiranja u svetu. Tim pre, uspeh srpskog tima predstavlja još jedan u nizu dokaza da naša zemlja ima veliki potencijal kada su u pitanju mladi talenti u oblasti programiranja i informacionih tehnologija.

 

„Uspeh momaka sa Računarskog fakulteta samo je nastavak niza odličnih rezultata koje naši srednjoškolski i studentski timovi ostvaruju na najuglednijim svetskim takmičenjima“ kaže Tadej Kurepa, iz Razvojnog centra kompanije Microsoft u Srbiji. „Zato je podrška struke i kompanija koje posluju u ovoj oblasti od izutetnog značaja, počev od omogućavanja učenicima da se od najranijeg uzrasta upoznaju sa programiranjem i razvijaju algoritamski način razmišljanja, do prepoznavanja talenata i ulaganja u njihovo znanje i veštine. To je upravo ono što se mi trudimo da radimo“ – objašnjava Kurepa.

 

Upravo je podrška mladima da razvijaju svoj potencijal, suštinski deo misije MDCS-a, pa tako Razvojni centar već više od 10 godina na različite načine podržava učešće naših najtalentovanijih srednjoškolaca i studenata na brojnim međunarodnim takmičenjima.

 

 

 

 

 


 

UKOLIKO VAM SE SVIDELA OVA VEST POSETITE I LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK FAN STRANU!

 

ADATA predstavlja spoljni SSD SD600Q

Izrada sajta na klik – 30 minuta i gotovo!

Nova linija Samsung QLED televizora

AMD je predstavio Radeon VII

Neizostavni užitak igranja uz Huawei P smart 2019

Moćni Bluetooth zvučnici koji pune telefon bežičnim putem!

Smacircle S1 – električni bicikl za poneti!