PREGLED TRŽIŠTA

Prikazi

BenQ BL2480T

BenQ BL2480T

Kada se u biznis klasi nađe monitor koji donosi spoj slim dizajna, fleksibilnog podešavanja položaja, visoke rezolucije, te inteligentnih opcija prilagođavanja reprodukcije slike, jasno je da na stolu dobijate znatno više od uobičajenog  kancelarijskog modela…

Dalje »

BenQ W2000

BenQ W2000

Vrhunski multimedijalni projektor baziran na naprednim tehnologijama i Rec. 709 standardum, korisnicima donosi jednu potpuno novu dimenziju pokretnih slika u HD formatu...

Dalje »

Huawei P30 serija

Huawei P30 serija

Svi dostupni modeli iz P30 serije pored snažnog hardvera i superiornog dizajna u stanju su da kreiraju istinski vrhunske fotografije, kao i savršen video materijal u svim podržanim rezolucijama snimanja...

Dalje »

BenQ MH535 »

Nokia 5.1 Plus »

Oukitel U18 »

AKTUELNO

 

VESTI

Pobednik prvog hakatona u Startit Centru Inđija

Napisao marko, 2019-05-31 15:30:07 u Novosti

Način upotrebe virtuelne realnosti  u svrhu obrazovanja, bila je tema prvog VR hakatona održanog od 24. do 26. maja, u Startit Centru Inđija. Pobednik hakatona bio je tim „Pixels2Pixels“ koji je osmislio VR aplikaciju za učenje znakovnog jezika, a nagradni fond iznosio je čak 1000 evra. Ovo je bio šesti IT događaj koji se realizuje ove godine, u okviru projekta XBIT, finansiranog od IPA Cross-border Cooperation programa Hrvatska-Srbija 2014-2020, u cilju predstavljanja virtuelne tehnologije u svrhe edukacije i unapređenja obrazovnog sistema.

 

 

 

 

Pobednički tim „Pixels2Pixels“ osmislio je aplikaciju VR equal app, koja nas pored učenja znakovnog jezika uči i da smo svi jednaki uz slogan „We are equal“. Prema statistici broj ljudi sa oštećenim sluhom je u porastu, dok u najnerazvijenijim delovima sveta ne postoji kvalifikovanog stručnog kadra, iz tog razloga VR app je namenjena podjednako deci sa posebnim potrebama, kao i njihovim drugarima iz odeljenja i edukaciji kadrova u nerazvijenim delovima sveta.

 

Virtuelna realnost je tehnologija budućnosti koja omogućava da se obrazovni sistem unapredi i pojednostavi. Virtuelna realnost predstavlja opisivanje trodimenzionalnog, komjutersko-generisanog okruženja sa kojim korisnik može da vrši interakcije i obrađuje različite aktivnosti.

 

U okviru hakatona studenti su imali priliku da tokom 48 sati osmisle, razviju i predstave svoja IT rešenja na zadatu temu. Na Hakatonu je bilo 25 učesnika raspoređenih u 6 ekipa koji su pored prostora za razvijanje svojih ideja imali i posebne prostorije za odmor i sve što im je bilo potrebno za vreme trajanja hakatona. Hakaton je deo XBIT projekta, koji partnerski sprovode Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Udruženje građana SEE ICT i Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu.

 

Aktivnosti međunarodnog projekta XBIT se sprovode od strane 5 partnera, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, udruženje građana SEE ICT i Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu u Srbiji, kao i Opština Magadenovac i OSVIT Inkubator iz Donjeg Miholjca u Hrvatskoj. Projekat se bavi razvojem uslova za optimalan i strukturiran razvoj IT industrije i preduzetništva u programskom regionu, kao i za njegovo optimalno korišćenje kao generatora inovacija i konkurentnosti. U narednim mesecima realizovaće se mnogobrojne aktivnosti, kako bi se unapredilo korišćenje IT tehnologija u preduzetništvu.

 

 

 

 

SEE ICT je neprofitna organizacija osnovana 2010. godine, sa misijom pružanja značajne i duboke podrške srpskoj tehnologiji i start up scene kako bi se podstaklo veće zapošljavanje i ekonomski rast.

 

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, aktivno radi na unapređenju IT sektora u Srbiji, sprovodeći mnogobrojne partnerske projekte sa ovim ciljem.

 

Fakultet tehničkih nauka jedna je od najsavremenijih visokoobrazovnih institucija u regionu sa tradicijom dugom 57 godina, koja svoju misiju ostvaruje u tri međusobno povezane grupe delatnosti: visoko obrazovanje, naučnoistraživački rad i transfer znanja u privredi.

 

 

 

 


UKOLIKO VAM SE SVIDELA OVA VEST POSETITE I LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK FAN STRANU!

 

Nova linija Samsung QLED televizora

Domaći električni bicikli osvajaju svet!

ADATA predstavlja spoljni SSD SD600Q

Izrada sajta na klik – 30 minuta i gotovo!

Digital signage – budućnost je stigla!

Moćni Bluetooth zvučnici koji pune telefon bežičnim putem!

Smacircle S1 – električni bicikl za poneti!