PREGLED TRŽIŠTA

Prikazi

Oukitel WP5

Oukitel WP5

Kada je potrebno da telefon koristite u zahtevnim vremenskim usloviima gde vas vrebaju sneg, kiša, blato ili pak visoke temperature, sunce i prašina, jedino sigurno rešenje može biti neki robusni model iz teške kategorije poput novog pulena kompanije Oukitel...

Dalje »

BenQ BL2480T

BenQ BL2480T

Kada se u biznis klasi nađe monitor koji donosi spoj slim dizajna, fleksibilnog podešavanja položaja, visoke rezolucije, te inteligentnih opcija prilagođavanja reprodukcije slike, jasno je da na stolu dobijate znatno više od uobičajenog  kancelarijskog modela…

Dalje »

BenQ W2000

BenQ W2000

Vrhunski multimedijalni projektor baziran na naprednim tehnologijama i Rec. 709 standardum, korisnicima donosi jednu potpuno novu dimenziju pokretnih slika u HD formatu...

Dalje »

Huawei P30 serija »

BenQ MH535 »

Nokia 5.1 Plus »

AKTUELNO

 

VESTI

Huawei P30 Lite impresionira rekordnim brojem AI opcija

Napisao nele, 2019-06-12 20:35:26 u Novosti

Veštačka inteligencija (AI) i 5G su dva najpopularnija trenda u današnjem svetu tehnologije. Dok 5G tehnologija još uvek nije potpuno razvijena, AI aplikacije su sveprisutne na mobilnim uređajima. Pre nekoliko godina razvoj veštačke inteligencije za široku upotrebu je bio u zastoju, ograničen karakteristkama hradvera. Sve ovo se promenilo predstavljanjem AI mobilnih procesora.


Huawei je jedna od prvih kompanija koja je u praksi primenila koncept mobilne veštačke inteligencije i to prilikom predstavljanja Mate 10 serije. Ugrađena, diskretna NPU jedinica je pametnom telefonu omogućila operacije vezane za veštačku inteligenciju, što je otvorilo vrata razvoju AI aplikacija. Prošle godine, Huawei je predstavio procesor Kirin 980 sa unapređenim AI performansama.

 

 

 

 

Godinama unazad, Huawei je neprekidno radio na unapređenju EMUI sistema, Kirin čipseta i NPU arhitekture. Najmoćniji Lite do sada - Huawei P30 Lite takođe bazira svoj rad na AI tehnologijama, koja uz procesor Kirin 710, 128GB memorije, EMUI 9.1 i GPU Turbo, omogućava odlične performanse.

 

Veštačka inteligencija integrsana u uređaj poboljšava računarske mogućnosti pametnog telefona, a najdirektniji uticaj se ogleda u obradi fotografija i video snimaka.

 

Kamera P30 Lite prepoznaje 22 kategorije sa više od 500 scena, uključujući portret, plavo nebo, sneg i noć. Osim toga, Huawei P30 Lite nudi jedinstvenu opciju stabilizacije slike pomoću veštačke inteligencije koja korisnicma omogućava da fotografišu noću bez upotrebe stativa, čime se rešava jedan od najvećih fotografskih izazova. Bez obzira da li se radi o normalnom osvetljenju  ili okruženju sa osvetljenjem u pozadini, Huawei P30 Lite pomaže svojim korisnicima u nastojanju da naprave savršenu fotografiju.

 

Huawei P30 Lite ima prednju kameru od 24/32MP koja podržava opciju za ulepšavanje pomoću veštačke inteligencije. To korisnicima pruža mogućnost da budu još kreativniji prilikom fotografisanja selfija, i pruža kvalitet fotografije poput postera, uz visok nivo jasnoće. Veštačka inteligencija automatski primenjuje posebne procese ulepšavanja na osnovu analize crta lica osobe, a zatim primenjuje prilagođene procese ulepšavanja u zavisnosti od rezultata. Pored toga, prednja kamera modela Huawei P30 Lite telefona ima mogućnost da izdvoji subjekat od pozadine i automatski prilagodi parametre. Sa integrisanom veštačkom inteligencijom, kamera je u stanju da se vrlo brzo i precizno fokusira na subjekat.

 

 

 

 

Putem opcije HiVision Shopping, kamera telefona Huawei P30 Lite lako može da prepozna objekte i poveže korisnika sa onlajn prodavnicom radi proveravanja i upoređivanja cena. Ova opcija prepoznaje stotine miliona artikala i više od stotinu brendova sa različitih onlajn platformi za kupovinu.

 

Među jedinstvenim opcijama na Huawei EMUI sistemu, vredi pomenuti AI Travel Assistant. AI Travel Assistant može da prepozna i dostavi informacije o obližnjim turističkim atrakcijama u zavisnosti od lokacije korisnika, uz dodatak audio vodiča i drugih korisnih saveta.

 

Kada je reč o igranju igrica, tehnologija veštačke inteligencije može da pomogne sistemu pri učenju i poboljša sveukupno iskustvo. Analizom grafičkih odlika i efikasnosti rada unapred, veštačka inteligencija može da predvidi količinu potrebnih resursa i inteligentno uredi redosled njihovog korišćenja. Zahvaljujući radu unapređene NPU jedinice, Huawei P30 Lite nudi još bolje performanse pri igranju igrica i neometano iskustvo igranja.

 

 

 

 

 


UKOLIKO VAM SE SVIDELA OVA VEST POSETITE I LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK FAN STRANU!

 

Nova linija Samsung QLED televizora

Domaći električni bicikli osvajaju svet!

ADATA predstavlja spoljni SSD SD600Q

Izrada sajta na klik – 30 minuta i gotovo!

Digital signage – budućnost je stigla!

Moćni Bluetooth zvučnici koji pune telefon bežičnim putem!

Smacircle S1 – električni bicikl za poneti!