PREGLED TRŽIŠTA

Prikazi

BenQ BL2480T

BenQ BL2480T

Kada se u biznis klasi nađe monitor koji donosi spoj slim dizajna, fleksibilnog podešavanja položaja, visoke rezolucije, te inteligentnih opcija prilagođavanja reprodukcije slike, jasno je da na stolu dobijate znatno više od uobičajenog  kancelarijskog modela…

Dalje »

BenQ W2000

BenQ W2000

Vrhunski multimedijalni projektor baziran na naprednim tehnologijama i Rec. 709 standardum, korisnicima donosi jednu potpuno novu dimenziju pokretnih slika u HD formatu...

Dalje »

Huawei P30 serija

Huawei P30 serija

Svi dostupni modeli iz P30 serije pored snažnog hardvera i superiornog dizajna u stanju su da kreiraju istinski vrhunske fotografije, kao i savršen video materijal u svim podržanim rezolucijama snimanja...

Dalje »

BenQ MH535 »

Nokia 5.1 Plus »

Oukitel U18 »

AKTUELNO

 

VESTI

Upoznajte Lite sa najmoćnijom kamerom do sada

Napisao prota, 2019-06-17 10:09:06 u Novosti

Kompanija Huawei nedavno je predstavila najmlađeg člana Huawei P30 porodice i bez obzira što nije u pitanju flegšip model pametnog telefona, njegova kamera je više nego impresivna. Huawei P30 Lite poseduje brojne opcije, koje će vam omogućiti da uživate koriseći njegovu kameru i, kao i ostala dva modela iz P30 serije, pružiće vam nezaboravno iskustvo fotografisanja.

 

Huawei P30 Lite dolazi sa zadnjom kamerom od 48 MP, što je više nego impresivno za Lite seriju telefona. Stvorivši pametni telefon srednje klase sa kamerom visokog kvaliteta, kompanija Huawei podigla je fotografiju “ultra – visoke rezolucije” na potpuno novi nivo.

 

 

 

 

Ono što ovu kameru čini toliko moćnom jeste korišćenje Quad Bayer šeme koja, u odnosu na klasičnu Bayer šemu, grupiše boje u četiri pravougaone grupe, što senzoru omogućava da istovremeno ostvari optimalnu visoku rezoluciju i odlične performanse pri slabijem osvetljenju, tako što eliminiše vremensku razliku između ,,kratke“ i ,,dugačke“ ekspozicije u HDR fotografijama. Huawei P30 Lite telefon koristi CMOS senzor, što uz impresivan broj piksela od 48 miliona predstavlja neverovatno dostignuće na polju tehnologije, iako je reč o polju koje se konstantno razvija i napreduje.

 

Pri fotografisanju, Quad Bayer šema omogućava svakom pikselu da preciznije izračuna koja boja ga okružuje, i to samostalno. To dovodi do toga da svaki piksel nezavisno obavlja obradu signala i shodno tome menja strukturu, čime se postiže jedinstveno iskustvo prilikom fotografisanja, a to su fotografije izuzetno visoke rezolucije nastale u realnom vremenu.

 

Ipak, još jedna od stavki koja čini ovaj lagani (Lite) model jedinstvenim i unapređenijim od svih prethodnih je Super Night režim, odnosno režim za noćno fotografisanje. On koristi veštačku inteligenciju za utvrđivanje značajnih odlika koje se nalaze u kadru, kao što su oblik i ivice objekata.

 

Prisustvo veštačke inteligencije i njena implementacija u kameru Huawei P30 Lite telefona omogućava da se prilikom korišćenja Super Night režima zabeleže sve fotografije nastale tokom ekspozicije, pre nego se što odabere najkvalitetnija i uz veštačku inteligenciju nadomeste svi nedostaci nastali u uslovima slabijeg osvetljenja, kao što je na primer zamućenost fotografije zbog nestabilnog držanja telefona.

 

Ipak, za “običnog” korisnika, svaka od fotografija nastalih korišćenjem Super Night režima izgleda kao da je nastala potpuno spontano, budući da veštačka inteligencija samostalno obavlja funkcije “sređivanja” slike, što korisnicima pruža mogućnost da se pri fotografisanju potpuno opuste i prepuste stvaranju fotografija visokog kvaliteta.

 

 

 

 

 

 

UKOLIKO VAM SE SVIDELA OVA VEST POSETITE I LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK FAN STRANU!

 

Kontrolišite vaše dete pomoću Google Family Link rešenja

Izrada sajta na klik – 30 minuta i gotovo!

Nova linija Samsung QLED televizora

Domaći električni bicikli osvajaju svet!

ADATA predstavlja spoljni SSD SD600Q

Digital signage – budućnost je stigla!

Moćni Bluetooth zvučnici koji pune telefon bežičnim putem!