PREGLED TRŽIŠTA

Prikazi

BenQ BL2480T

BenQ BL2480T

Kada se u biznis klasi nađe monitor koji donosi spoj slim dizajna, fleksibilnog podešavanja položaja, visoke rezolucije, te inteligentnih opcija prilagođavanja reprodukcije slike, jasno je da na stolu dobijate znatno više od uobičajenog  kancelarijskog modela…

Dalje »

BenQ W2000

BenQ W2000

Vrhunski multimedijalni projektor baziran na naprednim tehnologijama i Rec. 709 standardum, korisnicima donosi jednu potpuno novu dimenziju pokretnih slika u HD formatu...

Dalje »

Huawei P30 serija

Huawei P30 serija

Svi dostupni modeli iz P30 serije pored snažnog hardvera i superiornog dizajna u stanju su da kreiraju istinski vrhunske fotografije, kao i savršen video materijal u svim podržanim rezolucijama snimanja...

Dalje »

BenQ MH535 »

Nokia 5.1 Plus »

Oukitel U18 »

AKTUELNO

 

VESTI

Svi putevi vode u Rim - AMD-ov Rome

Napisao nele, 2019-09-19 21:51:50 u Novosti

Do pre mesec i po dana, kada je lansiran, AMD-ov EPYC procesor je bio poznat pod kodnim imenom “Rome”. U skladu sa tim, AMD je danas u Rimu održao partnersku konferenciju koja je poslužila i kao evropska premijera novog serverskog procesora i kao prilika da se javnost informiše o neverovatno brzoj ekspanziji ekosistema EPYC procesora i korisnika koji su ga počeli implementirati u svoje velike biznise.

 

 

 

 

Dell Technologies je lansirao pet novih DELL EMC PowerEdge serverskih platformi pokretanih AMD EPYC procesorima druge generacije. Ove platforme su dizajnirane „od nule“ i optimizovane su za podršku naprednih mogućnosti AMD EPYC procesora druge generacije, uključujući i PCI Epxress 4.0

 

IBM Cloud je demonstrirao kako AMD EPYC procesori druge generacije obezbeđuju da kompanija ispuni specifične zahteve svojih klijenata iz domena analitike velikih podataka, a sve zahvaljujući masivnom memorijskom protoku i podršci za PCI Express 4.0. IBM će podeliti više podataka i detalja na sopstvenom partnerskom događaju iduće godine.

 

Nokia je pokazala kako druga generacija EPYC procesora dramatično ubrzava njihov „Cloud Packet Core System“, što mrežnim provajderima pomaže u isporuci konvergentnih širokopojasnih i IoT servisa mašinske komunikacije putem 5G mreže. Tokom testiranja Nokia je otkrila da njihov CPCS u kombinaciji sa EPYC procesorima druge generacije omogućava 2x ubrzanje paketnog protoka, poređeno sa prethodnim rešenjima.

 

ATOS, globalni lider u digitalnoj transformaciji objavio je da se zahvaljujući upotrebi druge generacije AMD EPYC procesora, efikasnija upotreba superkompjuterskih resursa u okvirima francuske naučne zajednice, dramatično povećala, što je iniciralo da Atos krene u razvoj prvog codeno hlađenog servera za superkompjuterske klastere! S druge strane, to je navelo AMD da proizvede potpuno novi model EPYC procesora druge generacije, koji je upravo namenjen vodeno-hlađenim serverima – EPYC 7H12.

 

OVHcloud, globalni cloud lider je objavio isporuku novih, visoko-performanstnih instanci baziranih na AMD EPYC 7402P, single-socket procesorima. Ove instance će biti dostupne krajem godine, krajnjim korisnicima.

 

TSMC – najveći svetcki proizvođač mikroprocesora je objavio implementaciju druge generacije AMD EPYC procesora u svoje superkompjuterske klastere namenjene istraživanju i razvoju novih proizvodnih tehnoloških procesa nakon 7 nanometara.

 

Supermicro je lansirao portfolio najnovijih serverkih rešenja serije “H12”, koji su dostupni odmah danas i donose podršku za PCI Express 4.0. Krajem godine stižu i modeli iz Ultra i GPU linije.

 

 

 

 

AMD-ov stariji potpredsednik i generalni menadžer EPYC poslovne divizije, Forest Norod je istako da je kompanija izuzetno srećna, počastvovana i ohrabrena masivnom podrškom i poverenjem koje su najveća industrijska imena pokazala ka EPYC procesorima druge generacije. „Mi nastavljamo da unapređujemo EPYC procesor i ushićeni smo podrškom kompletnog ekosistema softverskih, hardverskih i proizvođača kompletnih rešenja i cloud servisa, koji su u EPYC procesoru pronašli rešenje za svoje najnaprednije i najkompleksnije proizvode.“

 

AMD je objavio da je EPYC procesor druge generacije nastavio da obara rekorde i cifra od 80 svetskih rekorda je u prethodnih četrdeset dana uvećana na preko 100 svetskih rekorda u različitim sferama primene serverskih procesora. Na taj način AMD je još jednom potvrdio da je EPYC procesor druge generacije, najbrži procesor na planeti danas.

 

 

 

 


UKOLIKO VAM SE SVIDELA OVA VEST POSETITE I LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK FAN STRANU!

 

Skriveno blago Huawei P smart Z telefona

Domaći električni bicikli osvajaju svet!

Moćni Bluetooth zvučnici koji pune telefon bežičnim putem!

BenQ GV1 - projektor za džep!

Click&Touch, prva intuitivna tastatura na svetu

Izrada sajta na klik – 30 minuta i gotovo!

Nova linija Samsung QLED televizora