PREGLED TRŽIŠTA

Prikazi

Oukitel WP5

Oukitel WP5

Kada je potrebno da telefon koristite u zahtevnim vremenskim usloviima gde vas vrebaju sneg, kiša, blato ili pak visoke temperature, sunce i prašina, jedino sigurno rešenje može biti neki robusni model iz teške kategorije poput novog pulena kompanije Oukitel...

Dalje »

BenQ BL2480T

BenQ BL2480T

Kada se u biznis klasi nađe monitor koji donosi spoj slim dizajna, fleksibilnog podešavanja položaja, visoke rezolucije, te inteligentnih opcija prilagođavanja reprodukcije slike, jasno je da na stolu dobijate znatno više od uobičajenog  kancelarijskog modela…

Dalje »

BenQ W2000

BenQ W2000

Vrhunski multimedijalni projektor baziran na naprednim tehnologijama i Rec. 709 standardum, korisnicima donosi jednu potpuno novu dimenziju pokretnih slika u HD formatu...

Dalje »

Huawei P30 serija »

BenQ MH535 »

Nokia 5.1 Plus »

AKTUELNO

 

VESTI

AMD je lansirao najbže procesore na svetu za ultra tanke laptopove i PC radne stanice

Napisao prota, 2020-01-10 14:59:07 u Novosti

Tradicionalno, početak svake godine u svetu tehnologija obeležava najveći ekspo potrošačke elektronike i visoko-tehnoloških dostignuća – CES u Las Vegasu. Kada je reč o najnovijim proizvodima u svetu najnaprednihih procesora, koji pokreću naše omiljene računarske uređaje – ultra tanke laptopove i ekstra-moćne desktopove, ovogodišnji CES prolazi u znaku kompanije AMD. Naime, AMD je na otvaranju ovogodišnjeg CES-a, uživo lansirao najmoćnije procesore na planeti za ultra-tanke prenosnike, kao i za ekstremno-jake radne stanice za profesionalce.

 

 

 

 

Novi AMD Ryzen 74800U Mobilni Procesor je prvi šezdesetčetvorobitni x86 akcelerisani procesor (APU) na planeti, namenjen ultra-tankim prenosnicima (potrošnja od 15W), koji je proizveden u najnaprednijoj 7nm tehnologiji.

 

AMD Ryzen 7 4800U mobilni procesor, raspolaže sa 8 moćnih CPU jezgra i 8 naprednih GPU. Ovaj 7 nanometarski procesor koristi najmoderniju „Zen2“ mikroprocesorsku arhitekturu, za CPU deo, odnosno, „Vega2“ arhitekturu za GPU deo, jedinstvenog SoC-a (System-on-Chip). U poređenju sa najnovijim Intelovim procesorom 10-te generacije – Core i7-1065G7, novi AMD Ryzen 7 4800U nudi:

 

-     do 4% veće single-thread performanse i do 90% veće multi-thread performanse CPU-a

-     do 18% veće GPU performanse

 

AMD nudi i „H“ verziju novog Ryzen 7 4800 Mobilnog procesora, koja umesto 15W troši 45W i koja je naspram Intelove konkurencije u obliku Core i7-9750H do 5% brži u single-thread poslovima, odnosno do 46% u multi-thread procesiranju. Pri 4K video enkodingu u Adobe Premiereu je do 25% brži, dok je u simulacijama fizike u igrama do 39% brži.

 

Za profesionalce koji u svojim zahtevnim poslovima, poput 3D renderinga, video editinga, kompajliranja, analiza, simulacija, projektovanja i dizajniranja, se oslanjaju na maksimalnu snagu najbržih postojećih procesora, AMD je lansirao ultimativno rešenje bez konkurencije – AMD Threadripper 3990X.

 

Najnoviji AMD Threadripper 3990X je prvi desktop procesor na svetu koji dolazi sa čak 64 moćna procesorska jezgra, bazirana na sada već čuvenoj „Zen2“ procesorskoj arhitekturi. AMD-ova aždja je 50% brža u odnosu na Threadripper 3970X pri Raytracingu u MAXON Cinema4D rendereru i postigao je svetski rekord bez presedana u čuvenom Cinebench R20 benchmarku sa ostvarenih 25.399 poena!

 

Novi AMD Threadripper 3990X će biti dostupan u partnerskim maloprodajama za mesec dana, po preporučenoj ceni od 3990 dolara

 

Ovo su tehničke specifikacije najmoćnijih procesora na svetu za ultra-prenopsnike i mega-radne-stanice:

 

 

 

 

 

UKOLIKO VAM SE SVIDELA OVA VEST POSETITE I LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK FAN STRANU!

 

Samsung inovativni lifestyle uređaji za domaćinstvo

Sensei Ten - novo oružje za vrhunske igrače!

Domaći električni bicikli osvajaju svet!

Moćni Bluetooth zvučnici koji pune telefon bežičnim putem!

BenQ GV1 - projektor za džep!

Click&Touch, prva intuitivna tastatura na svetu

Izrada sajta na klik – 30 minuta i gotovo!