Prikazi

Philips Brilliance 499P9H

Philips Brilliance 499P9H

Osim što pruža jedinstveno iskustvo korišćenja dva monitora široke dijagonale u jednom uređaju, višestruko nagrađivani Philipsov model donosi i funkcije za povećavanje produktivnosti, kao što su USB-C i iskačuća veb kamera sa podrškom za Windows Hello…

Dalje »

Oukitel WP5

Oukitel WP5

Kada je potrebno da telefon koristite u zahtevnim vremenskim usloviima gde vas vrebaju sneg, kiša, blato ili pak visoke temperature, sunce i prašina, jedino sigurno rešenje može biti neki robusni model iz teške kategorije poput novog pulena kompanije Oukitel...

Dalje »

BenQ BL2480T

BenQ BL2480T

Kada se u biznis klasi nađe monitor koji donosi spoj slim dizajna, fleksibilnog podešavanja položaja, visoke rezolucije, te inteligentnih opcija prilagođavanja reprodukcije slike, jasno je da na stolu dobijate znatno više od uobičajenog  kancelarijskog modela…

Dalje »

BenQ W2000 »

Huawei P30 serija »

BenQ MH535 »

AKTUELNO

 

VESTI

Novi gejmerski telefoni - Xiaomi Black Shark 3 i Black Shark 3 Pro

Napisao nele, 2020-03-06 10:02:23 u Novosti

Kompanija Xiaomi je kao što je već ranije bilo najavljeno, predstavila novu liniju pametnih telefona specijalizovanih za mobilni “gaming”. U pitanju su uređaji iz serije Black Shark i to modeli koji dolaze pod oznakama Black Shark 3 i Black Shark 3 Pro, dostupni u nekoliko različitih verzija…

 

Standardni model Black Shark 3 donosi veliki 6,67“ AMOLED ekran sa rezolucijom od 2.400 x 1.080 tačaka, dok je napredniji Pro model opremljen još većim AMOLED ekranom dijagonale 7,1“, koji poseduje i još veću rezoluciju od čak 3.120 x 1.440 tačaka. U slučaju oba modela ekrani imaju frekvenciju osvežavanja od 90 Hz.

 

 

 

 

Nove gejmerske telefone pokreće isti SoC – Snapdragon 865. Hlađenje komponenti je izvedeno preko dve parne komore koje su postavljenje u takozvani Sandwich Cooling System, odnosno po jedna sa svake strane matične ploče. Svaki model dolazi u tri verzije, sa 8 ili 12 GB RAM-a (LPDDR5), te sa 128 i 256 GB podatkovnog prostora (UFS 3.0). Takođe, tu je i podrška za 5G mreže, Wi-Fi 6, te podrška za SolarCore Gaming Acceleration Engine kompanije Tencet Games, kao i Xiaomi-jev Gaming Engine koji se brinu za što fluidnije izvođenje gejmerskih naslova.

 

Kao što je i bilo najavljeno, Black Shark 3 Pro dobio je i fizičke tastere za lakše upravljanje igrama. Tasteri iskaču iz kućišta jedino kada su potrebni (tokom igranja), a mogu bez problema da izdrže do 300.000 iskakanja, te do milion pritisaka. Oba uređaja podržavaju i izdavanje glasovnih naredbi tokom gaminga, što će mobilnim igračima doneti još jednu prednost u odnosu na ostale korisnike.

 

Za dugotrajan gaming na Pro modelu zadužena je baterija kapaciteta 5.000 mAh. Telefon podržava i tehnologiju brzog punjenja, i to 65-vatnu koja će potpuno praznu bateriju do dovesti do 100% napunjenosti za svega 38 minuta. Kako baterija često zna da se isprazni upravno u trenutku kada se na ekranu događaju najzanimljivije stvari, proizvođač je osigurao i magnetni punjač koji se spaja oko sredine zadnjeg panela kućišta. Iako takvo bežično punjenje nije jednako brzo kao žično, ipak će sa svojom 18W tehnologijom dobro moći da posluži tokom gaminga.

 

 

 

 

Osnovni model Black Shark 3 se ipak malo razlikuje u odnosu na moćni Pro model, pa uz nešto manji ekran, korisnicima su uskraćeni i pomenuti fizički tasteri za posebno iskustvo igranja. Takođe, ovaj uređaj je opremljen i baterijom malo manjeg lapaciteta (4.720mAh), dok su sve ostale karakteristike praktično jednake naprednijem modelu.

 

Tako je na polju kamera Xiaomi u oba slučaja ponudio isto rešenje – oba modela imaju isti broj i isti kvalitet snimanja fotografija i pokretnih slika. Sa zadnje strane se nalaze tri, a sa prednje strane jedna kamera. Zadnje kamere su postavljene u trougao, a odlikuju se senzorima od 64 MP, 13 MP i 5 MP. Selfie kamera ima rezoluciju od 20 MP.

 

Na kraju treba spomenuti da je Xiaomi sveukupno pripremio pet verzija - tri za Black Shark 3 i dva za Black Shark 3 Pro model. Najslabiji model ima 8 GB RAM-a i 128 GB interne memorije i za njega treba izdvojiti oko 500 USD. Druge dve varijante imaju po 12 GB RAM-a, te u zavisnosti od modela tu je po 128 i 256 GB interne memorije, a cena im iznosi oko 545, odnosno 573 USD. Pro liniju čine dva modela - jedan sa 8 i drugi sa 12 GB RAM-a. Podatkovni prostor je za oba modela isti – 256 GB. Cena za ove napredne verzije se kreće oko 675 i 717 USD. Black Shark 3 u prodaju kreće od 6. marta, dok će Black Shark 3 Pro biti dostupan nekih desetak dana kasnije, najprije na kineskom tržištu, a potom i globalno.

 

 

 

 

 

 

UKOLIKO VAM SE SVIDELA OVA VEST POSETITE I LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK FAN STRANU!

 

Mercedes-Benz predstavio futuristički automobil Avatar

Samsung inovativni lifestyle uređaji za domaćinstvo

Ko voli da ima mali, tu je Zanco Tiny t2

Domaći električni bicikli osvajaju svet!

Moćni Bluetooth zvučnici koji pune telefon bežičnim putem!

Project NEON – stižu nam realističnii humanoidni avatari

Click&Touch, prva intuitivna tastatura na svetu