Prikazi

Philips Brilliance 499P9H

Philips Brilliance 499P9H

Osim što pruža jedinstveno iskustvo korišćenja dva monitora široke dijagonale u jednom uređaju, višestruko nagrađivani Philipsov model donosi i funkcije za povećavanje produktivnosti, kao što su USB-C i iskačuća veb kamera sa podrškom za Windows Hello…

Dalje »

Oukitel WP5

Oukitel WP5

Kada je potrebno da telefon koristite u zahtevnim vremenskim usloviima gde vas vrebaju sneg, kiša, blato ili pak visoke temperature, sunce i prašina, jedino sigurno rešenje može biti neki robusni model iz teške kategorije poput novog pulena kompanije Oukitel...

Dalje »

BenQ BL2480T

BenQ BL2480T

Kada se u biznis klasi nađe monitor koji donosi spoj slim dizajna, fleksibilnog podešavanja položaja, visoke rezolucije, te inteligentnih opcija prilagođavanja reprodukcije slike, jasno je da na stolu dobijate znatno više od uobičajenog  kancelarijskog modela…

Dalje »

BenQ W2000 »

Huawei P30 serija »

BenQ MH535 »

AKTUELNO

 

VESTI

Aplikacija koju morate da imate na svom uređaju - dostupna je besplatno!

Napisao marko, 2020-04-12 21:56:31 u Novosti

Jedinstvena i potpuno originalna aplikacija za android telefone pod nazivom Verified By Pi,  koja potvrđuje autentičnost fotografija dostupna je svim korisnicima. Jednim klikom omogućava korisniku da proveri da li je neka fotografija fake ili ne, odnosno da li je obrađena Photoshop ili nekim sličnim programom za obradu fotografija.

 

Internet je trenutno preplavljen lažnim fotografijama u kojima ljudi žele da predstave sebe u lepšem svetlu ili da eventualno na taj način dokumentuju lažne vesti. Zato je danas od velike važnosti znati da li je fotografija prava ili „ulepšana“. Naime, Photoshop i slični grafički programi su dovedeni gotovo do savršenstva, tako da bez stručne i detaljne analize nije moguće otkriti da li su na fotografiji napravljene neke izmene.

 

 

 

 

Upravo tu na scenu stupa „Verified By Pi“ aplikacija. To je alat koji automatizovano, na jedinstven i inovativan način, omogućava proveru verodostojnosti fotografija. Upotrebom ove aplikacije je lako saznati da li je neka fotografija autentična ili makar i donekle obrađena. Samo jedan klik, odnosno samo delić sekunde je dovoljan da korisnik dobije potvrdu o verodostojnosti i dokaz o autentičnosti fotografije.

 

Takođe, „Verified by Pi“ će uskoro omogućiti korisnicima društvenih mreža i online servisa, kod kojih je fotografija jedan od osnovnih načina komunikacije, kao što su Instagram, Tinder, TripAdvisor, Airbnb, Booking i mnogi drugi, da konačno dobiju pravu informaciju o tome da li gledaju u realnu ili obrađenu sliku. A u  okviru istog projekta, ali prvenstveno namenjena poslovnim korisnicima je i nova verzija aplikacije koja pored fotografija korisnicima omogućava i proveru verodostojnosti dokumenata (ugovora, memoranduma, faktura…).

 

U cilju povećanja bezbednosti i sigurnosti celog sistema, realizovan je kao distribuirani sistem i zasnovan je na “blockchain” tehnologiji, odlično je optimizovan po pitanju veličine, hardverske zahtevnosti i potrošnje baterije, pa ga je moguće upotrebljavati i na starijim (i jeftinim) modelima mobilnih telefona.

 

Ovaj projekat je delo tima profesionalaca sa dugogodišnjim programerskim iskustvom, u okviru kompanije „Tehnološko Partnerstvo d.o.o.“ iz Beograda.

 

Iskoristite priliku, jer aplikaciju trenutno možete potpuno BESPLATNO preuzeti sa Google Play Store putem linka: https://play.google.com/store/apps/details?id=rs.tp.verifiedbypi

 

 

 

 


UKOLIKO VAM SE SVIDELA OVA VEST POSETITE I LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK FAN STRANU!

 

Novi gejmerski telefoni - Xiaomi Black Shark 3 i Black Shark 3 Pro

Mercedes-Benz predstavio futuristički automobil Avatar

Samsung inovativni lifestyle uređaji za domaćinstvo

Ko voli da ima mali, tu je Zanco Tiny t2

Domaći električni bicikli osvajaju svet!

Project NEON – stižu nam realističnii humanoidni avatari

Click&Touch, prva intuitivna tastatura na svetu