PREGLED TRŽIŠTA

Prikazi

Philips Brilliance 499P9H

Philips Brilliance 499P9H

Osim što pruža jedinstveno iskustvo korišćenja dva monitora široke dijagonale u jednom uređaju, višestruko nagrađivani Philipsov model donosi i funkcije za povećavanje produktivnosti, kao što su USB-C i iskačuća veb kamera sa podrškom za Windows Hello…

Dalje »

Oukitel WP5

Oukitel WP5

Kada je potrebno da telefon koristite u zahtevnim vremenskim usloviima gde vas vrebaju sneg, kiša, blato ili pak visoke temperature, sunce i prašina, jedino sigurno rešenje može biti neki robusni model iz teške kategorije poput novog pulena kompanije Oukitel...

Dalje »

BenQ BL2480T

BenQ BL2480T

Kada se u biznis klasi nađe monitor koji donosi spoj slim dizajna, fleksibilnog podešavanja položaja, visoke rezolucije, te inteligentnih opcija prilagođavanja reprodukcije slike, jasno je da na stolu dobijate znatno više od uobičajenog  kancelarijskog modela…

Dalje »

BenQ W2000 »

Huawei P30 serija »

BenQ MH535 »

AKTUELNO

 

VESTI

KAIZEN filozofija – metoda konstantnog poboljšanja poslovanja!

Napisao nele, 2020-09-16 01:28:20 u Novosti

Moderno poslovno okruženje koje teži konstantnom unapređenju i koje za cilj ima da na svim nivoima postigne uzlaznu putanju značajna sredstva ulaže u takozvano implementiranje najrazličitijih metoda i filozofija sa kojima želi da pozitivno utiče na sve radnike u poslovnom sistemu, tj. na kompletan poslovno-proizvodni lanac - od osnovnih pomoćnika, preko radnika do top menadžmenta.

 

 

 

 

Većina poznatih i široko prihvaćenih metoda i filozofija u praksi daje solidne rezultate ako se poštuju svi principi s tim da se pojedine smatraju posebnim i u realnoj primeni donose maksimalna očekivanja. Jedna od filozofija koja na “terenu” daje najbolje rezultate je KAIZEN filozofija. Nastala u Japanu ova filozofija predstavlja sinonim za konstantni napredak koji je itekako primenjiv na sve oblasti života, a pokazalo se i ključna za razvoj zdravog i modernog poslovnog okruženja. KAIZEN kao konstanta za svakodnevno i trajno unapređenje u biti uključuje sve zaposlene u lancu jednog preduzeća od top menadžera i menadžera do radnika i pomoćnika. Prednost joj laka implementacija i brza vidljivost rezultata, ali i relativno mala cena implementacije.

 

Konstatovali smo kako je KAIZEN reč japanskog porekla a istu zapravo čine reč „kai“, što znači promena i reč „zen“, koja znači poboljšati (nešto). Bukvalni prevod bi bio promena na bolje – koju sprovode svi, svakog dana, na svim nivoima jedne kompanije/preduzeća. Kao plod najbolje prakse japanskog menadžmenta KAIZEN filozofija je usmerena ka konstantnom poboljšanju produktivnosti, efikasnosti, kvalitetu i uopšte, poslovne izvrsnosti. Krajnji cilj je generisanje povećanja profita uz dobijanje lojalnosti što većeg broja klijenata. Bonus cilj je prevazilaženje zacrtanih ciljeva jednog preduzeća. Domaća konsultantska kompanija Tecor consulting KAIZEN filozofiju vidi kao jednu od ključnih u potencijalnom rastu privrednog dohotka i osnovu većine poboljšanja koja mogu da se ostvare na nivou jednog domaćeg preduzeća. Praksa u svetu je pokazala da je KAIZEN filozofija osnova dugoročne i zdrave konkurentne politike svake uspešne kompanije.

 

 

 

 

 

Principi na kojima se zasniva KAIZEN filozofija su sledeći:

 

-     Dobri procesi donose dobre rezultate

 

-     Pogledaj, analiziraj i shvati trenutnu situaciju kako bi je mogao unaprediti

 

-     U govoru koristi podatke, u upravljanju činjenice

 

-     Preduzmi mere da otkloniš prave uzroke problema, kako se problem nikada ne bi ponovio

 

-     Radi u timu

 

 

 

 

 

Ključ KAIZEN filozofije/metode je da veliki rezultati proističu iz mnogo malih promena koje se akumuliraju od prvog dana uvođenja pomenute filozofije. Iako svi utiču u sprovođenju filozofije ključna poluga KAIZEN filozofije su svakako menadžeri na višim nivoima koji svojim primerom čine glavne transformatore promena.

 

Jedna od tehnika koja predstavja osnovu KAIZEN filozofije/metode je „5S“. Ova tehnika sprovodi ono što je Japancima veoma važno –  da poslovni prostor bude čist i uređen, da se sve sortira, tako da bude pregledno, urednije, da se izbaci višak i skloni sve što odvlači pažnju i što je nepotrebno na radnom mestu za obavljanje posla. Zatim da se pravila standardizuju i da se uspešno implementira samo-disciplina.

 

U praksi KAIZEN filozofija/metoda iziskuje minimalan trošak implementacije a veoma brzo daje sjajne rezultate i zbog toga je njena primenjivost velika. Još značajnije je što ona donosi dobar odnos između poslodavca i zaposlenog i ne pravi razliku između šefa i lidera.

 

Jednom rečenicom je moguće objasniti Kaizen filozofinu “Poruka Kaizen strategije je da ne treba da prođe nijedan dan bez neke vrste poboljšanja na bilo kom mestu u kompaniji.”


“Mi domaća preduzeća savetujemo da se baš vode ovom rečenicom jer ona je osnova za njihov siguran uspeh., dodala je Sandra Antonijević ispred kompanije Tecor Lena & Kaizen consulting.

 

Više o KAIZEN filozofij/metodi, kao i kompaniji Tecor consulting možete saznati na ovom link-u

 

 

 

 


UKOLIKO VAM SE SVIDELA OVA VEST POSETITE I LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK FAN STRANU!

 

Novi gejmerski telefoni - Xiaomi Black Shark 3 i Black Shark 3 Pro

Mercedes-Benz predstavio futuristički automobil Avatar

Samsung inovativni lifestyle uređaji za domaćinstvo

Ko voli da ima mali, tu je Zanco Tiny t2

Domaći električni bicikli osvajaju svet!

Project NEON – stižu nam realističnii humanoidni avatari

Click&Touch, prva intuitivna tastatura na svetu