Prikazi

Philips Brilliance 499P9H

Philips Brilliance 499P9H

Osim što pruža jedinstveno iskustvo korišćenja dva monitora široke dijagonale u jednom uređaju, višestruko nagrađivani Philipsov model donosi i funkcije za povećavanje produktivnosti, kao što su USB-C i iskačuća veb kamera sa podrškom za Windows Hello…

Dalje »

Oukitel WP5

Oukitel WP5

Kada je potrebno da telefon koristite u zahtevnim vremenskim usloviima gde vas vrebaju sneg, kiša, blato ili pak visoke temperature, sunce i prašina, jedino sigurno rešenje može biti neki robusni model iz teške kategorije poput novog pulena kompanije Oukitel...

Dalje »

BenQ BL2480T

BenQ BL2480T

Kada se u biznis klasi nađe monitor koji donosi spoj slim dizajna, fleksibilnog podešavanja položaja, visoke rezolucije, te inteligentnih opcija prilagođavanja reprodukcije slike, jasno je da na stolu dobijate znatno više od uobičajenog  kancelarijskog modela…

Dalje »

BenQ W2000 »

Huawei P30 serija »

BenQ MH535 »

AKTUELNO

 

VESTI

Prestigio MultiPad 4 Quantum 9.7

Napisao Marko Veljković, 2014-02-26 08:22:13 u Opis - dugi

Prepoznatljivot Prestigio brenda ogleda se u odličnom odnosu cene i kvaliteta, uz činjenicu da kompanija sve više podiže standarde po pitanju vrednosti koju korisnik dobija, kako na polju dizajna tako i u vidu krajnjih performansi svojih uređaja. To svakako moramo pohvaliti, a da ova tvrdnja ne dolazi bez argumenata dokazuje nam tablet računar MultiPad 4 Quantum 9.7, predstavnik nove Quantum serije kojom je Prestigio nedavno obogatio svoju aktuelnu ponudu u okviru pomenute kategorije mobilnih uređaja.

 

 

 

Dizajn i izrada

 

Već na prvi pogled novi MultiPad 4 Quantum 9.7 odaje utisak moćnog i čvrstog tableta koji je spreman da odoli svim izazovima. Spakovan je u elegantno kućište sa aluminijumskim poklopcem metalik teget boje, što je zanimljiv izbor jer istovremeno deluje i odmereno i moderno. U rukama deluje čvrsto i udobno, uz napomenu da se radi o modelu koga u pokretu svakako morate koristiti sa dve ruke.

 

Čini se da Prestigio sa ovim modelom u određenoj meri podseća na Apple iPad 4 model, pre svega zbog veličine ekrana sa 4:3 formatom u kome je izveden, a čak je i rezolucija prikaza slike kod oba modela ista. Tu je i pomenuto aluminijumsko kućište, koje je Prestigio doduše napravio sa malo zaobljenijim ivicama, a primetan je i širi okvir oko ekrana.

 

U svakom slučaju ekran na ovom modelu je zaista odličan. Radi se o IPS panelu sa dijagonalom od 9.7 inča i prikazom slike u “iPad-ovskoj“ rezoluciji od 2048x1536 piksela. Gustina prikaza iznosi 264 ppi, što je dovoljno da sadržaji izgledaju veoma oštro i detaljno, a sve to prati i odlična reprodukcija boja i odlični uglovi vidljivosti, te je uživanje u multimedijalnim sadržajima sa ovim modelom prosto zagarantovano.

 

 

Od fizičkih karakteristika treba spomenuti i raspoložive konektore u vidu microUSB, odnosno USB OTG porta, a tu su i HDMI izlaz, 3.5mm audio priključak za slušalice, te microSD slot za proširenje skladišnog prostora (maksimalno 32GB).

 

Ovaj model poseduje i dve kamere, koje kao na većini tablet računara ne donose nikakve impresivne mogućnosti – prednja kamera omogućuje jednostavnu video komunikaciju, dok je primarna koja se nalazi na zadnjoj strani opremljena senzorom od 2MP i poslužiće da vam ne promaknu neki zanimljivi trenuci, ali ne očekujte snimke za pamćenje.

 

 

Moćna platforma

 

Hardversku osnovu ovog uređaja čini Rockhip RK3188 čipset sa četvorojezgarnim procesorom  i grafičkom karticom, u vidu Cortex A9 rešenja sa radnim takrom od 1.6 GHz i Mali-400MP4 GPU-om sa Open GL podrškom. Radna memorija dolazi u kapacitetu od 2GB memorije što bi sveukupno trebalo da obezbedi savladavanje svakog zadatka koji postavite pred ovaj uređaj, od brzog učitavanja aplikacija, fantastičnog plejbeka video sadržaja i potpuno realističnog prikaza fotografija, pa do glatkog i brzog pokretanja multimedije i igara.

 

 

Raspoloživi skladišni prostor ima kapacitet od 8GB, a ukoliko vam to nije dovoljno možete ga proširiti microSD memorijskim karticama, što smo već spomenuli. Pored toga sa SugarSync aplikacijom možete ovaj prostor dodatno povećati za još 5GB koje zapravo dobijate na Cloud-u, pa tu možete smestiti neke podatke kojima možete pristupati kad god poželite, potrebno je samo da budete povezani na internet.

 

Na polju softvera Prestigio po pravilu korisnicima donosi prijatno radno okruženje i bogatu ponudu preinstaliranih aplikacija, pa ne iznenađuje što je takva situacija i u slučaju MultiPad 4 Quantum 9.7 modela. Osnovu čini Android Jelly Bean 4.2.2 uz koju stiže bogat set različitih alata, pa tako recimo imate Office Suite Pro sa kojim možete da editujete ili kreirate dokumente, tabele ili prezentacije u pokretu, a Prestigio eReader vam pruža mogućnost izbora od preko 700 000 knjiga na 24 jezika.

 

Kako bi vaš tablet bio uvek ažuriran sa poslednjom verzijom softvera pobrinula se opcija OTA (over-the-air) update, a Prestigio Installer će vam sugerisati na najnovije aplikacije kompatibilne sa vašim uređajem, a njih ima zaista dosta. Prestigo Apps je predviđen za aplikacije koje se kupuju, tako možete na najlakši način da otkrijete najpovoljnije aplikacije koje su na popustu, a koje su optimizovane za MultiPad 4 Quantum 9.7. Time po navodima proizvođača možete da uštedite i do 50 evra godišnje, što svakako nije zanemarljivo!

 

 

 

Zaključak

 

Prestigio je ambiciozno napravio jedan istinski premium uređaj koji se može pohvaliti odličnom izradom, sjajnim ekranom i prilično snažnim hardverom koji doduše mora da se pomuči da izgura performanse koje visoka rezolucija ekrana uslovljava. U svakom slučaju ovaj uređaj će vam obezbediti dobru zabavu. Pomoću miniHDMI konektora možete ga povezati na TV i korstiti tablet za gledanje filmova, ali i na računarskii monitor, te sa odgovarajućim Bluetooth kompletom tastature i miša pretvoriti ga u pravi office računar! Takođe se na ovaj način može povezati i na projektore pa se preko tableta može održati i prava prezentacija. Preko OTG kabla možete povezati i USB miša, tastaturu, flash memoriju i druge eksterne USB uređaje (3G modem recimo).

 

 


 

Proizvođač Prestigio
Model MultiPad 4 Quantum 9.7
Ekran 9.7-inča, IPS, 2048 x 1536 (264 ppi)
Procesor Quad-core Cortex A9 na 1.6 GHz
GPU Mali-400MP4
Memorija 2GB RAM, 8GB storage
Proširenje microSD (do 32GB)
Kamere 2MP / 2MP
Konektori Micro-USB, Mini-HDMI, 3.5 mm audio
Bežična veza Wi-Fi, Bluetooth
Baterija Lithium ion 8000mAh
Dimenzije 241.5 x 185 x 9.2 mm
Težina 621 g
Softver Android 4.2 Jelly Bean
Cena 29.990,00 Din
Kontakt www.prestigio.rs