Prikazi

Philips Brilliance 499P9H

Philips Brilliance 499P9H

Osim što pruža jedinstveno iskustvo korišćenja dva monitora široke dijagonale u jednom uređaju, višestruko nagrađivani Philipsov model donosi i funkcije za povećavanje produktivnosti, kao što su USB-C i iskačuća veb kamera sa podrškom za Windows Hello…

Dalje »

Oukitel WP5

Oukitel WP5

Kada je potrebno da telefon koristite u zahtevnim vremenskim usloviima gde vas vrebaju sneg, kiša, blato ili pak visoke temperature, sunce i prašina, jedino sigurno rešenje može biti neki robusni model iz teške kategorije poput novog pulena kompanije Oukitel...

Dalje »

BenQ BL2480T

BenQ BL2480T

Kada se u biznis klasi nađe monitor koji donosi spoj slim dizajna, fleksibilnog podešavanja položaja, visoke rezolucije, te inteligentnih opcija prilagođavanja reprodukcije slike, jasno je da na stolu dobijate znatno više od uobičajenog  kancelarijskog modela…

Dalje »

BenQ W2000 »

Huawei P30 serija »

BenQ MH535 »

AKTUELNO

 

VESTI

Toshiba Excite Write

Napisao Marko Veljković, 2014-03-26 01:35:20 u Opis - dugi

Poznati japanski proizvođač elektronike, kompanijaToshiba, je već dugo veoma popularan na našim prostorima, uglavnom u domenu audio-video i IT proizvoda, a posebno u segmentu notebook računara koji u izvedbi ovog brenda već godinama predstavljaju sinonim za visok kvalitet i pouzdan rad. Prateći aktuelne trendove, Toshiba se odlučila i za ozbiljniji nastup na području proizvodnje mobilnih uređaja, o čemu svedoči nekoliko aktuelnih tablet računara, kod kojih je primenjen proveren princip – dobra izrada, pouzdan hardver i puna funkcionalnost. To potvrđuje i model pod nazivom Excite Write, Android tablet visoke klase koji uz moćne performanse donosi i mogućnost korišćenja digitalne olovke za brz i intuitivni unos.

 

 

 

Dizajn

 

Poput drugih modela iz Excite serije tableta ovog proizvođača, Write poseduje dobru egronomiju sa zaobljenim ivicama i zadnjom stranom koja je perforirana, te blago hrapava pod prstima, što obezbeđuje sigurno držanje u rukama. Dok prednjom stranom dominira 10-inčni ekran sa crnim okvirom, zadnja strana donosi poklopac izrađen od kvalitetne plastike koji sa elegantnom srebrnom bojom pravi istinski kontrast što tabletu donosi dozu atraktivnosti.

 

Da se radi o veoma kvalitetnom uređaju možete shvatiti već pri prvom pogledu na ekran koji reprodukuje sliku u impozantnoj rezoluciji od 2560x1600 piksela sa LED pozadinskim osvetljenjem, oštrim kontrastom i prirodnim bojama. Radi se o displeju koga možemo svrstati u sam vrh ponude na tržištu u ovom trenutku, baziranog na IPS panelu, sa širokim uglovima vidljivosti od po 178 stepeni po obe ose.

 

 

Ekran poseduje i Gorilla Glass 2 zaštitni sloj, podržava multi-touch upravljanje sa do 10 prstiju istovremeno, a kao poseban kuriozitet dolazi mogućnost korišćenja digitalne olovke.  Excite Write dakle donosi novu Toshiba Digitizer funkciju za tablete, a pored TruPen olovke koja stiže u paketu i podržava 1000 nivoa pritiska, koristi se i Toshiba TruNote set aplikacija koji služi za prepoznavanje rukopisa. To znači da olovku koristite slobodnim pokretima kao kada pišete ili crtate na papiru, što korisnicima omogućuje da naprave skice, beleške i da švrljaju na displeju, te unos digitalizuju u realnom vremenu tako da se može urediti u standardnim Office aplikacijama.

 

Za snažno audio iskustvo Toshiba je u ovaj model implementirala dva Harman/Kardon zvučnika i DTS softver za poboljšanje zvuka. Pored toga tablet je opremljen zadnjom kamerom od 8 megapiksela visoke osvetljenosti sa automatskim fokusom i LED blicem, te kamerom za video komunikaciju sarezolucijom od 1.2 megapiksela sa senzorom ambijentalnog osvetljenja i ugrađenim stereo mikrofonom sa funkcijama potiskivanja eha i buke.

 

 

 

Moćan hardver

 

Impresije koje ostavlja slika na izuzetnom ekranu ovog uređaja svakako ne bi bile tako upečatljive da Toshiba Excite Write ne poseduje i izuzetno moćan hardver koji je u stanju da odgovori na sve zahteve korisnika, te pokrenute aplikacije iznese brzo i glatko u svakom trenutku. Osnovu sistema čini Tegra 4 platforma koja objedinjuje mobilni četverojezgarni procesor ARM Cortex-A15 MP sa varijabilnom brzinom od 1.6 do 1.8 GHz, te grafički procesor GeForce sa 72 jezgra.

 

Pored toga na raspolaganju je i 2GB DDR3L RAM memorije, koja radi na taktu od 1.600 MHz, dok je za smeštanje podataka dostupno 32GB slobodnog prostora koji se može proširiti microSD memorijskim karticama. Ovakve specifikacije u praksi obezbeđuju neverovatne grafičke performanse, bilo da se radi o igrama ili reprodukciji video zapisa, kao i tečno izvršavanje svih aplikacija.

 

 

Pored hardverske snage Excite Write nudi i visok stepen fleksibilnosti, odnosno omogućava različite vidove povezivanja i interakcije sa drugim uređajima. Pre svega podržani su aktuelni bežični standardi WiFi (802.11 a/b/g/n/ac) i Bluetooth-a 4.0, a na raspolaganju stoje i konektori u vidu microUSB 2.0 porta, 3,5mm stereo izlaza/ulaza za slušalice i mikrofon, te microHDMI izlaza za gledanje video sadržaja na HDTV-u u nekompresovanoj FullHD 1080p rezoluciji.

 

Tablet je opremljen neizmenjivom litijum polimerskom baterijom koja prema navodima proizvođača može da obezbedi i do 9.5 sati korišćenja, što je uz štedljivu Tegra 4 platformu u praksi sasvim izvodljivo. To će obezbediti da Excite Write možete nositi sa sobom i koristiti ga u punom kapacitetu bez bojazni da će vas iznenaditi i ostaviti bez funkcionalnosti za kratko vreme.

 

 

 

Zaključak

 

Bez svake sumnje Toshiba Excite Write predstavlja izuzetan proizvod koji kategoriju Android baziranih tableta istinski podiže na viši nivo, donoseći sjajne potencijale za zabavu i komunikaciju, dok uz mogućnost upotrebe digitalne olovke čini i veoma funkcionalan poslovni gedžet koji će postati još praktičniji ukoliko uz uređaj nabavite i Toshiba Bluetooth futrolu sa tastaturom sa kojom ćete moći još lakše da pristupate različitim funkcijama, brže unosite tekst, a uz prečice i tasterske prečice brže da pokrećete aplikacije. U samom radu do izražaja će doći veoma moćna Tegra 4 platforma, dok će izuzetni IPS ekran uz snažni audio sistem doneti nenadmašan ugođaj u konzumiranju svih vrsta multimedijalnih sadržaja.

 

 


 

Proizvođač Toshiba
Model Excite Write
Ekran 10.1" PixelPure IPS
Rezolucija WQXGA (2560 x 1600 ), 299 ppi
Čipset Nvidia Tegra 4
CPU ARM Cortex-A15 MP quad-core 1.6-1.8 GHz
Grafika GeForce sa 72 jezgra
Memorija 2 GB DDR3L RAM (1.600 MHz)
Skladištenje 32 GB + microSD card
Povezivanje WiFi (802.11ac + a/b/g/n ), Bluetooth 4.0
Konektori mikro USB 2.0, mikro HDMI, 3.5 mm audio
Kamere 1.2 MP / 8MP, automatski AF, LED blic
Zvučnici Harman Kardon stereo zvučnici
Dodatno Digitizer i TruPen olovka
OS Android 4.2, Jelly Bean
Dimenzije 261.6 x 177.8 x 10.2 mm
Težina 671 g
Cena 55.999,00 Din
Kontakt www.toshiba.rs